nieuws

Facultatieve
Sponsors

Ouders eindigen in massagraf

19 november 2010

In de afgelopen maanden zijn op een begraafplaats in Baasrode(B) 1200 graven geruimd. Helaas zijn daarbij een aantal fouten gemaakt waardoor de resten van de ouders van Julien Moens in een massagraf terecht zijn gekomen, dat meldt de Standaard.

Moens en zijn broer hadden nog concessie tot 2016 op het graf van hun ouders. Ze waren van plan de grafrechten na 2016 te verlengen maar dat is door een pijnlijke fout helaas niet meer mogelijk. Bij de ruiming van de 1200 graven zijn tenminste zeven stoffelijke overschotten volkomen onterecht verwijderd. De resten van de 1200 lichamen zijn in diepe kuilen gedumpt waar per ‘massagraf’ de resten van honderden mensen bij elkaar liggen. Om de resten sneller te laten ontbinden is er kalk over de botten gegooid.

Julien Moens en zijn broer bekijken momenteel of ze gerechtelijke stappen gaan ondernemen tegen de gemeente. Volgens de gemeente berust alles op een vergissing. De graven die geruimd moesten worden waren voorzien van een sticker, maar de aannemer heeft blijkbaar ook graven zonder sticker verwijderd. De bestuurder van de gemeente die gaat over de begraafplaats laat in de Standaard weten toch al niet tevreden te zijn over de aannemer. Deze aannemer kwam kort geleden namelijk al in het nieuws nadat hij vlak voor Allerheiligen aanvulgrond over de begraafplaats had verspreid die vol zat met wortelen. De ondernemer zou beloofd hebben om de wortelen voor 15 november weg te halen en hij zou voor die datum ook zorgen dat het vrijgekomen stuk grond werd ingezaaid, maar dat is niet gebeurd. Volgens de gemeente heeft de aannemer een mailtje gestuurd met de mededeling dat het weer dit soort werkzaamheden niet toelaat.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE