nieuws

Facultatieve
Sponsors

D66-raadslid wil grafmonumenten langs openbare weg verbieden

9 november 2010

D66-raadslid Charles ten Hengel wil dat er in de gemeente Terneuzen een verbod komt op grafmonumenten langs de openbare weg, dat meldt BN de Stem. Volgens het raadslid leveren de monumenten extra gevaar op voor de verkeersveiligheid.

Nabestaanden plaatsen de monumenten vaak op locaties waar een dierbare om het leven is gekomen in het verkeer. Ten Hengel denkt dat de monumenten de aandacht trekken van voorbijgangers en dat kan voor extra gevaar zorgen. Daarnaast zouden sommige mensen juist niet via zo’n monument herinnerd willen worden aan het verlies van een dierbare,

Het raadslid wil nu dat er regels komen over hoe te handelen na een dodelijk ongeval. Naar zijn idee zou een wijkcoördinator kort na het ongeval bij de nabestaanden moeten langs gaan om ze namens de gemeente te condoleren. BN de Stem meldt verder dat Ten Hengel wil dat deze coördinator een week later nog eens langs gaat bij de nabestaanden om ze er op te wijzen dat een eventueel monument langs de weg niet toe gestaan wordt.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >