nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zondag 12 december: Wereldlichtjesdag, herinnering aan verloren kinderen

10 november 2010


Op zondag 12 december –de tweede zondag in die maand- worden over de hele wereld, precies om 19.00 uur plaatselijke tijd, lichtjes gebrand ter nagedachtenis aan verloren kinderen.
Door het tijdsverschil tussen de verschillende zones, zal er in één etmaal een symbolische  golf van licht over de wereld gaan.
Door een kaars aan te steken, geeft u uitdrukking aan uw verbondenheid met ouders, broers en zussen en anderen, die een kind hebben verloren. 

Wereldlichtjesdag is ontstaan uit Children’s Memorial Day. Deze dag  werd in 1998 door president Clinton als een officiële herdenkingsdag voor 'lost children'  –verloren kinderen-  ingesteld.

Uitvaart Frits Spierings organiseert op die dag een bescheiden herdenking in het kapelletje van Binderen. Iedereen,  die een  kind wil herdenken, is van harte welkom. De herdenking vindt  ‘s-avonds om 19.00 uur plaats in het Kapelletje van Binderen.  Na de samenkomst is er een kopje koffie in het Jan Visser Museum aan de Keizerin Marialaan 5.

Als u een kind herdacht wilt hebben, vragen we u om 18.30 uur aanwezig te zijn, zodat de naam van het kind een plaats krijgt tijdens de herdenking. 

Adres:                         Binderen 2, Helmond.
Organisatie:                Lieke Spierings (www.spierings.com) (0492-525000)

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE