nieuws

Facultatieve
Sponsors

DELA biedt ook bestaande polishouders een lagere premie aan

Bijzondere stap in verzekeringsland

11 november 2010

Eindhoven, 11 november 2010 - Met ingang van 31 december 2010 maakt DELA het voor bestaande polishouders mogelijk om over te stappen naar de vernieuwde overlijdensrisicoverzekering. De premies van het DELA LeefdoorPlan zijn verlaagd en nabestaandenzorg is vanaf dat moment via de polisvoorwaarden gegarandeerd; een overlijdensrisicoverzekering met een natura-component.

DELA zal de circa 12.000 bestaande polishouders een aanbod doen om de huidige polis om te zetten naar een nieuwe polis. Voor DELA is het een bewuste keuze om bestaande polishouders de overstapmogelijkheid te bieden.

Martin Kersbergen van DELA: “Als coöperatie vinden wij het niet meer dan vanzelfsprekend dat onze bestaande polishouders hiervan kunnen profiteren. Het is een keuze die in verzekeringsland bijzonder is. Er zitten namelijk nogal wat consequenties aan vast voor wat betreft de premie-inkomsten. Als consumentencoöperatie is winstmaximalisatie echter niet ons primaire doel. Wij vinden het belangrijker dat polishouders zich tegen dezelfde voorwaarden kunnen verzekeren. Dat geldt al bijna 75 jaar voor onze natura uitvaartverzekering en dus ook voor de overlijdensrisicoverzekering die wij sinds vijf jaar aanbieden. Op die manier geven wij invulling aan onze naam ‘Draagt Elkanders Lasten’ (DELA) én laten we zien dat de belangen van onze klanten voorop staan.”

Het omzetten van de polis gaat eenvoudig en is zonder medische acceptatie. In november worden alle klanten van DELA geïnformeerd over de wijziging. Zij ontvangen een brief en moeten voor 10 december hun keuze kenbaar maken. De nieuwe polis geldt vanaf 31 december 2010. Klanten kunnen kiezen tussen óf dezelfde premie en een hoger kapitaal óf hetzelfde kapitaal en een lagere premie.

Over DELA
Zo’n 200 vestigingen, 1.700 medewerkers en meer dan 3 miljoen verzekerden maken de coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) marktleider in de Benelux. DELA helpt mensen al bijna 75 jaar tegen een eerlijke prijs met repatriëring, opvang, begrafenis, crematie, nazorg en financiële diensten op deze terreinen. Het is onze ambitie dat onze leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet kunnen zien. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA heeft het Keurmerk Uitvaartzorg en het keurmerk Privacy Waarborg.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE