nieuws

Facultatieve
Sponsors

Merendeel uitvaarten slecht verzekerd, provisieloze verzekering kwart goedkoper

17 november 2010


Ruim 65% van de Nederlanders heeft geen uitvaartverzekering of is onderverzekerd*. Een provisieloze uitvaartverzekering is tot een kwart goedkoper en moet hieraan een einde maken.

In navolging van de provisieloze NHP overlijdensrisicoverzekering komt de online aanbieder van financiële producten nu met een netto uitvaartverzekering.In de premie van de NHP Uitvaartverzekering zit geen provisie, hierdoor betaalt de klant een (tot 24%) lagere maandelijkse premie. De verzekerde kiest in plaats van langdurige provisie voor het betalen van een eenmalige bemiddelingsvergoeding van € 295,-. Dit levert bijvoorbeeld een echtpaar (beiden 40 jaar) een premievoordeel op van minimaal € 2500,-.

De NHP Uitvaartverzekering keert in natura uit. De klant bepaalt zelf het soort uitvaart en wie de uitvaart verzorgt. De medische acceptatie voor de verzekering gaat eenvoudig en snel. Verzekeren op basis van een koopsom is mogelijk tot een leeftijd van 105 jaar. In de premie wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. NHP bundelt voor de nieuwe uitvaartverzekering haar krachten met verzekeraar Northwest, een verzekeraar met een uitstekende solvabiliteit (450%). Uitvaartverzekeringen vallen sinds 1 januari 2010 onder het BGFO2 (Besluit Gedragstoezicht Financiële Ondernemingen), waarin de regels voor provisiebetaling en beloningstransparantie staan. Sindsdien moet de beloning die een tussenpersoon krijgt voor een uitvaartverzekering kenbaar gemaakt worden aan de verzekerde.

Elian Smits, directeur NHP: ‘Er zijn op dit moment nog maar weinig verzekeraars die een netto uitvaartverzekering aanbieden. Dat zal de komende tijd snel veranderen. De tijden van de grote cadeaus bij het afsluiten van een uitvaartverzekering lijken hiermee voorbij. In het verleden werden uitvaartverzekeringen namelijk vooral aantrekkelijk gemaakt door de koppeling aan dure cadeaus zoals een Wii spelcomputer, iPod of een flatscreen tv bij afsluiten. Daartegenover stonden vaak veel te hoge premies of langdurige verplichtingen voor de verzekerde. Dat kan anders, met een provisieloze verzekering.’

*Cijfers van TNS Nipo 2010

Bron: Persbericht NHP

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >