nieuws

Facultatieve
Sponsors

Steeds meer Duitsers kiezen voor een crematie

9 november 2010

Cremeren is meer en meer de trend aan het worden in de Duitse uitvaartbranche. Een onderzoeksbureau heeft in opdracht van een grote Duitse verzekeraar onderzoek gedaan naar de uitvaartwensen onder Duitsers, dat meldt Ptext.de.

Het onderzoek richtte zich op de vraag of mensen na hun dood begraven of gecremeerd willen worden. Daarbij wilde de onderzoekers ook weten hoe mensen denken over hun laatste rustplaats. Dertig procent van de ondervraagden gaf aan te kiezen voor een crematie waarna de urn met hun as wordt begraven. Daarnaast willen ze dat er een grafmonument wordt geplaatst op het graf. Ongeveer evenveel mensen kiezen voor een traditionele begrafenis en een graf met daarop een monument.

Elf procent voelt er wel wat voor een laatste rustplaats in een begraafbos. Net zoveel mensen kiezen voor een crematie waarna de as anoniem wordt begraven. Nog eens zes procent van de ondervraagden wil dat de as na de crematie wordt verstrooid over zee. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat een uitvaart meer kost dan de meeste Duisters denken. Een gemiddelde uitvaart in Duitsland kost volgens de onderzoekers ongeveer 5.000 euro.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >