nieuws

Facultatieve
Sponsors

Arts VieCuri ontkent fouten te hebben gemaakt rond overlijden vrouw

25 november 2010

Opnieuw is een arts van het VieCuri ziekenhuis uit Venlo in opspraak geraakt. Dit keer verwijt de familie van een in 2006 overleden vrouw (79) dat de arts en de arts-assistent fouten hebben gemaakt bij de behandeling.

NU.nl meldt dat de twee woensdag moesten verschijnen voor het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg in Eindhoven. De vrouw overleed vier jaar geleden aan de gevolgen van een blindedarmoperatie. Volgens Nu.nl zouden de nabestaanden de arts en zijn assistent verwijten dat ze te lang hebben gewacht met de operatie en dat ze de vrouw na de ingreep te snel naar huis hebben gestuurd. Verder zou ook de communicatie gebrekkig zijn geweest.

De arts zegt dat het uitstellen van de operatie medisch verantwoord was, hij weerlegt dat er daardoor complicaties zijn opgetreden. De arts gaf wel toe dat de vrouw mogelijk te vroeg naar huis is gestuurd. Dit zou zijn gekomen doordat hij niet wist dat er een bloedproef was gedaan. Hij kreeg de uitslag daarvan later pas onder ogen en die uitslag wees uit dat de vrouw eigenlijk niet naar huis had gemogen.

Volgens de nabestaanden was er nauwelijks of geen overleg met de chirurg en moesten zij het doen met een ‘arrogante’ arts-assistent, meldt NU.nl. De chirurg zou op het cruciale moment bezig zijn geweest met een operatie, waardoor de arts-assistent het overnam. Volgens de chirurg was er regelmatig overleg tussen hem en de afdeling.

Nadat de vrouw ontslagen werd uit het ziekenhuis moest ze vier dagen later toch weer worden opgenomen omdat haar toestand verslechterde. Enkele dagen na haar nieuwe opname overleed de vrouw. De tuchtrechter heeft begin november al twee andere betrokken chirurgen verhoord in deze zaak. Hij zal waarschijnlijk over enige tijd met een uitspraak komen. Voor het ziekenhuis komt de zaak op een zeer ongelukkig moment. Vorige week vrijdag werd duidelijk dat het OM de begrafeniskosten van een 14-jarig meisje wil verhalen op een chirurg van het VieCuri. Hem wordt verweten dat hij onder andere een verkeerde diagnose stelde, tegen deze chirurg wordt ook een taakstraf geëist door het OM.

Eerder relevant bericht:

OM wil neuroloog begrafenis laten betalen

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE