nieuws

Facultatieve
Sponsors

Opnieuw aangifte van grafroof in Losser

10 november 2010

Bij politie Twente is opnieuw aangifte gedaan tegen het bestuur van Heilige Maria Geboortekerk in Losser. Dit keer gaat het om een vrouw uit Friesland die aangifte heeft gedaan van het onrechtmatig laten ruimen van het graf van haar grootouders op het kerkhof, dat meldt de Tubantia.

De vrouw zou volgens de krant deze zomer een bezoek hebben gebracht aan het kerkhof in Losser. Daar ontdekte ze dat het graf van haar grootouders verdwenen was, volgens haar heeft het kerkbestuur de familie niet in kennis gesteld van de ruiming. Ze stelt het bestuur van de parochie nu aansprakelijk voor materiƫle en immateriƫle schade. In september liet de politie nog weten dat ze het onderzoek naar de gang van zaken op het kerkhof stop zou zetten. Er waren toen te weinig aanknopingspunten om verder te gaan met het onderzoek. Het bisdom Utrecht deed eerder zelf ook al onderzoek naar de ruimingen op het kerkhof. Over de uitkomsten van dat onderzoek wilde de kerk toen geen mededelingen doen.

Eerdere berichten over deze zaak:

Geplaatst: 10 september 2010

Onderzoek geruimde graven Losser gestopt

De politie is gestopt met het onderzoek naar de geruimde graven op een kerkhof in Losser, dat meldt RTV Oost. Er zouden nauwelijks aanknopingspunten zijn in het onderzoek naar de diefstal van spullen op de geruimde graven.

Een inwoner van Losser heeft eerder aangifte gedaan van ondermeer diefstal, oplichting en grafschennis. Volgens hem had het kerkbestuur de graven op het kerkhof onterecht opgeruimd. Volgens RTV Oost ging de ruzie ook over onterecht geheven grafrechten. De pastoor van de kerk en de voorzitter van het parochiebestuur zijn door de politie verhoord. Het Bisdom Utrecht heeft zelf ook een onderzoek gedaan naar de zaak. Over de uitkomsten van dat eigen onderzoek wil het Bisdom echter geen uitspraken doen.

Geplaatst: 29 augustus 2010

Kerk wil niets zeggen over onderzoek verdwenen graven

Volgens de vice-voorzitter van het parochiebestuur van de Heilige Maria geboortekerk in Losser is het onderzoek naar de verdwenen graven afgerond. RTV Oost meldt dat het lokale bestuur, het Bisdom Utrecht en de onderzoekscommissie niets willen loslaten over de uitkomsten van het onderzoek.
Nabestaanden beweren dat op het kerkhof in Losser onterecht graven zijn geruimd. Ook deden mensen bij de politie aangifte van diefstal van beelden en andere zaken. Volgens de regionale omroep zijn veel Lossenaren verbolgen over de gang van zaken. Nu er geen openheid wordt gegeven blijven mensen met veel vragen zitten.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >