nieuws

Facultatieve
Sponsors

Asverstrooiing in natuurgebieden van Noord-Holland

23 november 2010

Steeds vaker willen mensen hun overleden dierbare kunnen gedenken op een plek in de natuur die juist voor hem of haar zo bijzonder was. Zij hebben dan ook de wens er de as van de overledene te verstrooien. Om as te mogen verstrooien is echter altijd toestemming nodig van de grondeigenaar. Vanaf 1 december 2010 maken Monuta en Landschap Noord-Holland het mogelijk as te verstrooien in een aantal natuurgebieden van Landschap Noord-Holland.

De as kan worden verstrooid in dertig gebieden in Noord-Holland. Voorbeelden van natuurgebieden zijn de duinen tussen Callantsoog en Den Helder en Landgoed Leyduin bij Heemstede. Bij de verstrooiing van de as is een boswachter van Landschap Noord-Holland aanwezig, zodat privacy en rust gegarandeerd zijn. De nabestaanden ontvangen als herinnering een certificaat met daarop de naam van de overledene, de datum en de naam van het natuurgebied waar de as is verstrooid.

Voor de asverstrooiing wordt een bijdrage gevraagd van € 250,-. De opbrengst komt geheel ten goede aan de natuurgebieden in Noord-Holland.

Meer informatie op www.monuta.nl en op www.landschapnoordholland.nl.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE