nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begrafenisondernemer veroordeeld voor cremeren diamanten

19 november 2010

Een begrafenisondernemer uit het Belgische Lier is veroordeeld voor het mee cremeren van een diamanten ring. De ondernemer moet 4.500 euro betalen aan de nabestaanden van de overledene, dat meldt Nieuwsblad.be.

De eigenares van de ring werd in 2007 gecremeerd. De urn met de as is daarna begraven. De familie van de vrouw beschuldigde de uitvaartondernemer naderhand dat hij niet gezien zou hebben dat de oude vrouw een diamanten ring droeg. Daardoor zou de ring met het lichaam zijn ingevoerd in de crematieoven. De ring was toevallig een week voor het overlijden nog op 4.500 euro geschat.

De ondernemer zegt onschuldig te zijn. Volgens hem was er ook geen enkel objectief bewijs dat de vrouw de ring om had toen ze werd gecremeerd. Het Antwerpse hof van beroep oordeelde in het voordeel van de familie. Volgens de rechter had de begrafenisondernemer maar moeten nagaan of de vrouw nog juwelen droeg. De betrokken medewerker reageerde vol onbegrip omdat er volgens hem altijd op juwelen gecontroleerd wordt.

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE