nieuws

Facultatieve
Sponsors

Uitvaartcentrum Den Helder gaat boete weduwe betalen

4 november 2016

Weduwe Lyda van de Wint hoeft de boete die ze van de gemeente Den Helder kreeg niet zelf te betalen. Jan Dop van Uitvaartcentrum Den Helder neemt de boete voor zijn rekening omdat hij de handelswijze van de ambtenaren een schade vindt, dat meldt het Noord-Hollands Dagblad.

Dop zal zijn ongenoegen over het handelen van de gemeente ook kenbaar maken aan de gemeente. Lyda van de Wint kreeg eerder deze week een boete van maar liefst 140 euro omdat ze haar hond mee had genomen naar het graf van haar in juni overleden man. Ze ging naar het graf omdat de grafsteen net was geplaats. Terwijl ze huilend bij het graf stond gaven twee gemeentelijke handhavers haar een boete omdat de hond niet welkom is op de begraafplaats.

Nadat RTV NH er uitgebreid aandacht aan gaf leek de gemeente bij zinnen te komen en liet men weten dat ze nog eens naar de boete zouden kijken. Maar wat volgde was een kort vervelend gesprek met een ambtenaar die chef is van de handhavers. Deze ambtenaar liet aan de weduwe weten dat ze de boete gewoon moet betalen. Jan Dop van Uitvaartcentrum Den Helder laat in het Noord-Hollands Dagblad weten dat zo’n harde opstelling naar nabestaanden op een begraafplaats echt niet kan.

Reageer op dit artikel

Reacties:


6 november 2016 om 10:34

albert bolink uit hengelo

Als er bij de voorschriften staat dat een hond niet is toegestaan op de plaatselijke begraafplaats, dan is dit een bindende afspraak tussen bezoeker en begraafplaats. Dus helaas hondje aan de riem en even vastzetten bij het toegangshek.


6 november 2016 om 1:08

W.thijsse

Tip voor radar; warme douche voor het uitvaart centrum . Gem. den Helder is zelfs Geen koude douche waard


Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn