nieuws

Facultatieve
Sponsors

RvS verbiedt realisatie natuurbegraafplaats in Huis ter Heide

21 november 2016

Natuurmonumenten mag geen natuurbegraafplaats realiseren in Huis ter Heide. De Raad van State is van mening dat de gemeente Loon op Zand te voorbarig is geweest met het verstrekken van de vergunning, dat meldt de Trouw.

De Raad van State vindt dat het bosgebied te weinig is beschermd in de afgegeven vergunning. Daarom is de vergunning door de RvS ingetrokken. Het was de bedoeling dat er een natuurbegraafplaats van 24 hectare zou worden gerealiseerd in het natuurgebied Huis ter Heide. De gemeenteraad gaf eerder toestemming aan Natuurbegraven Nederland (dat de natuurbegraafplaats zou realiseren met Natuurmonumenten) om zonder beperking bomen te mogen rooien.

De Trouw meldt dat dit besluit van de RvS grote gevolgen heeft voor Natuurmonumenten omdat deze organisatie plannen heeft om tien tot vijftien natuurbegraafplaatsen te realiseren. Eerder onderzoek zou hebben uitgewezen dat Natuurmonumenten daar jaarlijks tot wel vier ton winst uit kon halen. Er zouden op meerdere beoogde locaties protesten zijn tegen de komst van een natuurbegraafplaats in een natuurgebied. Lees het hele artikel op de website van de Trouw.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >