nieuws

Facultatieve
Sponsors

Den Helder toont geen medelijden met weduwe

3 november 2016

Weduwe Lida van de Wint kwam deze week uitgebreid in het nieuws toen RTV NH meldde dat de weduwe 140 euro boete moest betalen omdat ze haar hondje mee had genomen naar het graf van haar in juni overleden man. De gemeente liet eerder deze week weten dat ze nog eens zou kijken naar de boete. Maar de weduwe kreeg tijdens een gesprek met een ambtenaar die chef is van de handhavers te horen dat ze de boete gewoon moet betalen, dat meldt RTV NH.

De weduwe kreeg de boete terwijl ze met haar hondje huilend bij het graf van haar man stond. Ze was naar het graf gekomen omdat de grafsteen net was geplaats. Voor nabestaanden is dat doorgaans een zeer emotioneel moment. Helaas kwamen er twee handhavers langs die alleen oog hadden voor de regels en daarin staat dat er geen honden op de begraafplaats mogen komen. Ze maakte geen uitzondering voor de emotionele weduwe en deelden een forse boete uit.

Reageer op dit artikel

Reacties:


4 november 2016 om 13:24

john

Diegene die de boete uitdeelden, zullen zich wel heel groots en trots voelen, dat zij dit toch maar even voor elkaar hebben gekregen.
Machtswellust is iets om trots op te zijn, ga zo door met het tonen van GEEN gevoelens en medeleven.


4 november 2016 om 12:41

Ray Kooistra

Te gek voor woorden, ik snap ├╝berhaubt niet waarom honden niet toegelaten zouden mogen worden op begraafplaatsen? honden maken soms jaren deel uit van het gezin, laat deze viervoeters mee gaan naar een begraafplaats om zo een nabestaande bij te kunnen staan. honden voelen verdriet goed aan en kunnen troost bieden.


4 november 2016 om 11:51

ulco

ik reageer maar niet, want anders zou ik heeeel grof moeten eorden


3 november 2016 om 20:47

Marcel Nijzink

wij (Sanne Mokveld en ik) betalen deze boeten met vervangend schaamrood op onze kaken!!!!


Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn