nieuws

Facultatieve
Sponsors

Dag opa: een kinderboek dat ook ouders emotioneert

30 november 2016


Af en toe verschijnt er een boek dat meer is dan een kinderboek alleen. Dag opa is zo’n boek. Het is gericht op kinderen, maar emotioneert ook volwassen lezers.

Dag opa gaat over Beer, die ontdekt dat zijn opa is overleden. Zijn vrienden Olifant en Kip steunen hem en samen nemen ze op een mooie manier afscheid.

Dag opa werd geschreven door Jelleke Rijken en geïllustreerd door Mack van Gageldonk. Toen zij het boek voor het eerst voorlazen, waren de reacties opvallend: ouders moesten een traantje wegpinken, terwijl kinderen het ‘een leuk boek’ vonden.


‘Dat is ook precies waarom wij dit boek wilden maken,’ leggen Jelleke en Mack uit. ‘Voor kinderen is de dood een natuurlijk gegeven. Ouders hebben er meer moeite mee en verzinnen vaak verhaaltjes wanneer kinderen vragen stellen. Begrijpelijk, maar voor kinderen is dat juist verwarrend.’





Jelleke Rijken is leerkracht in het basisonderwijs en het speciaal onderwijs. Voor de klas vertelt ze eigen verhalen, waarmee ze haar leerlingen op het puntje van hun stoel krijgt. Dag opa is haar debuut.

Mack van Gageldonk is auteur van meer dan dertig kinderboeken. Hij wordt gelezen in vele landen: van China tot de Verenigde Staten. In de VS werden Baby, Where Are You? en Mommy, Where Are You? opgenomen in de CCBC-selectie ‘beste boeken van het jaar’.

Direct na verschijning werden de rechten van Dag opa verkocht aan Denemarken en Zuid Korea.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >