nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open brief Monuta aan asociale bestuurder auto

16 november 2016


Monuta heeft op haar Facebookpagina een open brief geplaatst aan een asociaal stel dat bijna een rouwstoet aanreed in Winterswijk. Een stel reed in Winterswijk achter een rouwstoet en had duidelijk geen zin om langzaam achter de stoet te blijven rijden. De automobilist (en een tweede auto) haalde(n) de stoet uiteindelijk in door met hoge snelheid tegen het verkeer in te rijden.

Monuta roept het asociale stel dat in de auto zat op om zich eens in te leven in de nabestaanden die hun overleden dierbare naar zijn of haar laatste rustplaats brachten. Hieronder de open brief van Monuta.

Beste mensen,

Ook wij komen graag 'op tijd' bij onze afspraken en de eerlijkheid gebied ons te zeggen dat ook wij ons wel eens druk maken als we achter een tractor of ander voertuig zitten en we daardoor iets vertraging oplopen.

Zo snappen we ook heus de frustratie van sommige mensen als er net voor hen een rouwauto de weg op draait die, al dan niet samen met een droevige familie, op weg is naar een waardig afscheid en een verdrietig moment.

Vanmiddag werd een rouwauto, waar de uitvaartverzorger voor liep, bij het oprijden van de straat bijna aangereden door een stel wat dacht er nog wel even voor langs te kunnen. Toen dat niet lukte (nadat de uitvaartverzorger met overduidelijke handgebaren duidelijk moest maken dat zij vaart moesten minderen) besloot deze zelfde auto, samen met nog een auto, om de rouwstoet tegen het verkeer in, in te halen. Daarvoor hebben we geen begrip.

Beste automobilist(en) van vanmiddag in Winterswijk,
De familie die op weg was naar het afscheid, was graag nèt als u, op weg geweest naar een andere afspraak. Had zich ook graag, nèt als u, druk gemaakt over het feit dat ze wellicht een minuut later op de plaats van bestemming aan zouden komen. Maar dat hebben ze niet gedaan. Zij hebben zich, ondanks hun eigen verdriet, druk gemaakt over uw rijgedrag.
En dat is niet zoals het zou moeten gaan.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >