Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Gemeente Olst-Wijhe wil proef met budgetbegrafenis

dinsdag 1 november 2016

De gemeente Olst-Wijhe wil een proef doen met budget-begraven om te kijken of het kan helpen om de begraafplaatsen weer kostendekkend te maken, dat meldt de Stentor. Waar de meeste gemeente denken dat ze de tarieven omhoog moeten doen om de verliezen op de exploitatie tegen te gaan, kiest Ols-Wijhe ervoor om begraven weer betaalbaar te maken voor iedereen.

Het gaat vooralsnog om een ambtelijk advies waarin wordt voorgesteld om te kiezen voor een proefperiode van vijf jaar om te zien wat het effect is. De gemeente wil op het nieuwe deel van de gemeentelijke begraafplaats in Wijhe een deel sober inrichten zodat de onderhoudskosten laag zijn. De graven in de gemeente Wijhe-Olst behoren nu tot de duurste in de regio. In het ambtelijk advies staat overigens niet wat de tarieven moeten worden voor de budget-graven.

Crematorium Wijhe-Olst niet haalbaar

De gemeente heeft ook gekeken naar de mogelijkheid om een crematorium te realiseren bij een van de gemeentelijke begraafplaatsen. Maar de Stentor meldt dat er geen marktpartij is die interesse heeft om een crematorium te exploiteren in Wijhe-Olst.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder