nieuws

Facultatieve
Sponsors

Opening & Open Dag uitvaarthuis De Hof in Goor

10 november 2016

Op vrijdag 25 november a.s. zal de burgemeester van de Hof van Twente, Ellen Nauta, de officiële opening verrichten van het nieuwe uitvaarthuis in Goor. Dit uitvaarthuis aan de Diepenheimseweg 2d gaat ‘De Hof’ heten en is gebouwd op initiatief van Tonny Kranenberg van Tonny Kranenberg Uitvaartzorg.

Op zaterdag 26 november van 11.00 - 16.00 uur is er een Open Dag voor alle belangstellenden. U bent van harte welkom. Tonny Kranenberg, Rainier Ensink en Aniek ten Zende hopen u te mogen begroeten!

Waarom (nog) een uitvaarthuis?

Daar zijn twee redenen voor:

1.Tonny Kranenberg wil met De Hof graag een persoonlijk verlengstuk bieden voor het thuis opbaren, aan mensen bij wie dat thuis niet kan of die dat niet willen. Daarom heet het ook uitvaartHUIS. De opzet en inrichting van De Hof zijn gebaseerd op de rust en ruimte die de natuur ons geeft. Hiermee krijgt Goor er op dit gebied een stijlvolle keuzemogelijkheid bij.

2.Vanuit historisch besef: van oudsher brachten de Goorsen hun overleden dierbaren ‘onder de toren’ van de Hofkerk om ze op te baren. Dit uitvaarthuis ligt nu onder de rook van de toren, het is tegen de Klokkenkamp aangebouwd. Zo wordt de Goorse bevolking de keuze geboden dit oude gebruik weer in ere te herstellen.

Wat is mogelijk bij De Hof?
Je kunt hier je overleden familielid laten opbaren, er zijn sfeervolle familiekamers waar u op ieder gewenst moment welkom bent en het is mogelijk om er de condoleance voor uw dierbare te houden.

Is De Hof een religieus uitvaarthuis?
Nee, het is onafhankelijk en staat open voor iedereen. Er is geen connectie met de Hofkerk en de Klokkenkamp. Het is wel mogelijk om bijvoorbeeld de kerk of een zaal van de Klokkenkamp te huren voor een uitvaart.

Is het verplicht om de uitvaart ook bij Tonny Kranenberg Uitvaartzorg te doen?

Nee hoor, absoluut niet. U bent vrij in de keuze van een uitvaartondernemer. Uitvaarthuis De Hof is er voor iedereen en voor alle gezindten. Elke uitvaartondernemer kan gebruik maken van de faciliteiten van dit uitvaarthuis. Andersom kunnen er ook uitvaarten geregeld worden door Tonny Kranenberg Uitvaartzorg waarbij de overledene niet in het uitvaarthuis maar elders wordt opgebaard. De keuze is nooit aan de uitvaartondernemer en altijd aan de familie.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >