nieuws

Facultatieve
Sponsors

Bedreigingen na respectloze behandeling menselijke resten

21 november 2016


De pastoor en enkele vrijwilligers van kerkhof Gods Akker in Meers zijn bedreigd. Dat zou zijn gebeurd omdat nabestaanden vinden dat er respectloos wordt omgegaan met menselijke resten, dat meldt 1Limburg.nl.

Op het kerkhof heeft grondwerk plaatsgevonden. Daardoor zijn er menselijke resten naar boven gekomen die daardoor zichtbaar werden voor bezoekers. Dat is uiteraard geen prettig beeld voor mensen die dierbaren hebben begraven op het kerkhof. De pastoor deed onlangs zijn beklag over de anonieme bedreigingen. Dat deed hij in een bericht in het lokale huis-aan-huis blad de Wegwijzer. Op sociale media reageerden nabestaanden vervolgens boos en werd de pastoor verweten dat hij niet goed omgaat met de resten van mensen die er ooit zijn begraven.

Volgens de pastoor werkt men als decennia op dezelfde manier en werd er nooit over geklaagd. Op plekken waar veel verzakkingen zijn geweest heeft men grond laten storten van het oude kerkhof in Elsloo. In die grond zouden volgens de pastoor botten en tanden kunnen zitten die na een flinke regenbui zichtbaar worden.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >