Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Kantoor mondiale branche-organisatie FIAT-IFTA Hilversum geopend

donderdag 16 november 2016

In aanwezigheid van een selecte groep belangstellenden hebben de President van FIAT-IFTA Teresa Saavedra, die voor de gelegenheid was overgekomen uit Bolivia en de wethouder voor onder meer de begraafplaatsen in Hilversum, mevrouw Nicolien van Vroonhoven het kantoor van FIAT-IFTA geopend.

Het is gevestigd in een klassieke villa in het centrum nabij het monumentale stadhuis van Dudok. Vanuit dit kantoor wordt FIAT-IFTA – The World Organization of Funeral Operatives – aangestuurd. FIAT-IFTA heeft leden in 82 landen en wordt bestuurd door een groep van 42 Nationale Leden die elk het uitvaartwezen van een land vertegenwoordigen. Voor Nederland waren Rob IJntema, bestuurslid BGNU en Esther Kooistra, afgevaardigde van BGNU bij FIAT-IFTA aanwezig.

Vlnr Teresa Saavedra, Rob IJntema, Esther Kooistra en Gerard Knap

FIAT-IFTA is opgericht in 1970 en heeft zich ontwikkeld tot een wereldomspannende organisatie die opkomt voor de internationale belangen, de goede naam en waardering van onze branche.

Daartoe treedt FIAT-IFTA op als Special NGO geaccrediteerd bij UN ECOSOC en als International NGO Immaterieel Erfgoed bij UNESCO World Heritage Convention. Tevens wordt een internationaal uitwisselingsprogramma ontwikkeld dat het mogelijk maakt om een stage te lopen bij een uitvaartonderneming in het buitenland.

Teresa Saavedra en Nicolien van Vroonhoven

Het kantoor biedt de mogelijkheid aan leden, om met een groep van maximaal 8 personen gebruik te maken van de vergaderruimte. Bovendien wordt er regelmatig een tentoonstelling gehouden van schilderijen en beeldhouwwerken die mogelijk de belangstelling van uitvaartondernemers zal kunnen hebben.

Indien leden interesse hebben kunnen zij mailen naar info@thanos.org om eens langs te komen en informatie te krijgen over internationale ontwikkelingen. Specifiek vragen over leden in andere landen zijn ook altijd welkom. Kortom FIAT-IFTA wil met deze vestiging aan de leden service bieden betreffende alle internationale aangelegenheden.

Gerard Knap, secretaris van FIAT-IFTA

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder