Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Rechter geeft toestemming om 14-jarig meisje in te vriezen

donderdag 18 november 2016

Een Britse rechter heeft onlangs toestemming gegeven aan een 14-jarig meisje om haar lichaam in te laten vriezen na haar overlijden. Het meisje was ongeneeslijk ziek en had de rechter gevraagd om haar de mogelijkheid te geven om haar lichaam te laten invriezen zodat ze later kan ontwaken wanneer er een geneesmiddel beschikbaar is voor haar ziekte, dat meldt Welingelichtekringen.nl.

Het meisje vertelde de rechter dat ze nog heel lang had willen leven en dat ze hoopt dat ze door het invriezen later alsnog tijd krijgt om verder te leven. De rechter besloot gehoor te geven aan haar verzoek. Ook stelde de rechter voor om de zaak pas naar buiten te brengen wanneer ze was overleden. Omdat ze recent is overleden heeft de rechtbank de uitspraak nu openbaar gemaakt. Het lichaam van het meisje is direct na haar overlijden geprepareerd en overgebracht naar een speciaal invries bedrijf (deze bedrijven worden ook wel providers genoemd).

Het invriezen van een menselijk lichaam met als doel om het in de verre toestemming weer ‘tot leven’ te brengen wordt cryonisme genoemd. Uitgebreide informatie cryonisme is te lezen in de infotheek van Uitvaart.nl.

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder