nieuws

Facultatieve
Sponsors

Crematoriumplan zorgt voor verdeeldheid in Woerden

6 juni 2016

De gemeente Woerden wil een crematorium laten bouwen op begraafplaats Rijnhof. Maar omwonenden en verschillende kerkgemeenschappen uit Woerden zijn tegen. De tegenstanders zijn strijdbaar en bereid om desnoods door te vechten tot de Raad van State, dat meldt het Reformatorisch Dagblad.

Tijdens een drukbezochte informatieavond heeft de gemeente haar plannen toegelicht. De gemeente wil dat er een crematorium komt omdat inmiddels meer dan de helft van de overledenen uit Woerden worden gecremeerd. Nu moeten families nog ver rijden om een dierbare te kunnen cremeren.

Omwonenden van de begraafplaats zijn bang voor overlast. De mensen wonen er nu nog aan een smal autoluw weggetje waar straks ook de bezoekers van het crematorium over zullen rijden. Naar verwachting worden er in de toekomst twee crematies per dag gehouden (niet op zondag). De omwonenden vrezen dat dat aantal nog wel eens hoger kan uitvallen als ook families van buiten Woerden kiezen voor het crematorium op begraafplaats Woerden. Vanuit de kerken zijn er geloofsbezwaren. De Scriba van de gereformeerde gemeente in Woerden laat in het Reformatorisch Dagblad weten dat het hem droevig stemt dat cremeren zo dichtbij komt.

Lees het hele artikel in het Reformatorisch Dagblad.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >