nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hoe houden kinderen een dierbare overledene het liefst in hun gedachten?

22 juni 2016

Begin deze maand brengt uitgeverij Lemniscaat het boekje Fijn Konijn van Yo Empson uit, in dit prentenboek staan verlies en mooie herinneringen centraal. Een mooie aanleiding voor Achter de Regenboog – al sinds 1993 actief bij het ondersteunen van jongeren en kinderen die een dierbare verloren zijn – om kinderen op te roepen hun ervaringen rondom dit thema te delen. Wat kun jij doen waardoor je op een fijne manier kan terugdenken aan iemand die is doodgegaan waarvan jij veel hield? Kinderen kunnen hun verhalen hierover kwijt op o.a. het forum van Achter de Regenboog en op Facebook. Ook is er een speciaal Youtube kanaal voor kinderen die liever vertellen dan schrijven.

Onder de inzenders verloot Achter de Regenboog begin september 10 exemplaren van Fijn Konijn. Hoewel het om een prentenboek gaat, zullen waarschijnlijk ook wat oudere kinderen die een dierbare verloren hebben zich in het verhaal herkennen. In Fijn Konijn is Konijn dood. Hij hield van konijnachtige dingen doen als lekker springen en oortjes wassen, maar bijvoorbeeld ook van muziek maken! Als hij de dingen deed waar hij blij van werd, werden de andere konijnen dit vanzelf ook. Toen konijn dood was, vonden de andere konijnen het dan ook heel moeilijk om zich nog blij te voelen. Totdat…. ze het hol ontdekte waar konijn alle dingen had achtergelaten waar hij blij van werd. De andere konijnen konden daar mee spelen en ze merkten dat ze ook blij konden worden als ze aan het dode konijn dachten. En omdat zij blij werden, konden anderen ook weer blij worden.

Oproep

Maar liefst 20 kinderen per dag verliezen een dierbare, eind 2011 waren er 34.000 minderjarigen die één van beide ouders verloren hadden en 330 van wie beide ouders overleden waren. Daarnaast verliezen nog eens 2000 kinderen per jaar een broer of zus.. Achter de Regenboog roept al deze kinderen op om hun ervaringen en verhalen te delen, met als centrale vraag: Wat kun jij doen waardoor je op een fijne manier kan terugdenken aan iemand die is doodgegaan waarmee jij een bijzondere band had? Op de website Achterderegenboog.nl en de Facebook pagina Stichting Achter de Regenboog staat uitgelegd waar kinderen hun verhaal kunnen vertellen. Uiteraard kunnen en mogen ouders hierbij helpen.

Over Achter de Regenboog

Achter de Regenboog ondersteunt sinds 1993 kinderen en jongeren bij het verwerken van het overlijden van een dierbare, zodat deze ingrijpende gebeurtenis geen belemmering vormt om een gezond volwassen bestaan op te bouwen. In de praktijk betekent dit de organisatie van kinderweekenden en gezinsweekenden, waar lotgenootjes elkaar ontmoeten. Daarnaast beheert zij o.a. een informatie- en advieslijn en geeft trainingen. Voor meer informatie zie Achterderegenboog.nl.

Fijn Konijn

Fijn Konijn van Yo Empson, uitgeverij Lemniscaat, ISBN 9789047707806, verkoopprijs € 13,95.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >