nieuws

Facultatieve
Sponsors

VMG stuurt brief naar minister na kritiek in uitzendingen van KASSA

9 juni 2016

De Vereniging van Mortuariumbeheerders in de Gezondheidszorg (VMG) hebben samen met de BGNU een communicatiewerkgroep in het leven geroepen. De werkgroep moet gaan onderzoeken hoe men de diensten, en vooral de kosten van die diensten, van mortuariumbeheerders kan communiceren aan nabestaanden. De VMG heeft de minister per brief geïnformeerd over de stand van zaken naar aanleiding van een aantal uitzendingen op televisie waarin veel kritiek is geuit op de werkwijze van verschillende mortuariumbeheerders.

De kritiek heeft betrekking op kosten die in rekening worden gebracht voor (al dan niet) noodzakelijke zorg. Sommige uitvaartondernemers weigeren facturen van mortuariumbeheerders te betalen als de nabestaanden geen uitdrukkelijke toestemming hebben gegeven voor de diensten (en de daarbij behorende kosten) van de mortuariumbeheerders. De VMG laat in de brief aan de minister verder weten dat ze zich niet herkent in de kritiek die is geuit in de consumentenprogramma’s van de VARA.

Lees de brief van de beheerders door hier te klikken.

Lees de bijlage bij de brief aan de minister door hier te klikken.

Reageer op dit artikel

Reacties:


13 juni 2016 om 13:23

Charles Benschop

Duidelijke brief. Maar er volgt binnenkort nog meer. Want transparantie is heel erg belangrijk (vind ook Jan Jaap Palma!)


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE