nieuws

Facultatieve
Sponsors

Hotel op begraafplaats Vredenhof

1 juni 2016

De fractie van GroenLinks uit Amsterdam maakt zich zorgen over de toekomst van de aula op begraafplaats Vredenhof aan de Haarlemmerweg in Amsterdam. De aula wordt verbouwd tot een tot een café-restaurant met een zogenaamde logiesfunctie, dat meldt de Westkrant (buurtkrant).

De aula van Vredenhof kwam eerder in het nieuws toen het te koop werd gezet door de PC Hooft Groep. De aula wordt niet meer gebruikt voor plechtigheden, maar nabestaanden willen er wel graag de gelegenheid houden om een kopje koffie te drinken. PC besloot daarna dat de nabestaanden de aula mogen blijven gebruiken voor dit doel. Maar GroenLinks stelt nu vragen over de nieuwe bestemming met een optie om er te kunnen overnachten. Stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester laat in de Westkrant weten dat het ‘niet echt een hotel mag heten’. De nieuwe functie is slechts een klein onderdeel van de nieuwe bestemming van de aula die in 2017 gereed moet zijn.

De meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Amsterdam vindt u op www.begrafenis-amsterdam.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


7 februari 2017 om 14:14

Harry Hollander

wij zijn maandag 6 februari bij u op het kerkhof geweest en zijn geschrokken hoe de aula en toilet groep er uitzagen . graag zou ik van u een kosten begroting willen hebben van een bijzetting in een graf plus een graf kopen met vriendelijke groet Harry Hollander


Uw reactie op dit artikel