Wij verzorgen uitvaarten
bekijk de reviews

Overlijden melden: 088 - 848 82 27

Heel bijzonder bloemplateau bij crematorium Hilversum

dinsdag 14 juni 2016

Dudok ontwierp zijn bouwwerken tot in de details. Dat betekent dat hij niet alleen gebouwen ontwierp, maar ook de (gebruiks)voorwerpen die bij de functie van het gebouw hoorden. Hij creƫerde zelfs een eigen lettertype waarmee hij belangrijke aanduidingen en teksten weergaf.

De architect Yvonne Segers volgt in haar ontwerp van het crematorium het gedachtegoed van Dudok. Daarom heeft ze dit lettertype toegepast in de teksten op het lijnrechte plateau dat tussen het crematorium en het horeca-gebouw staat.

Daarin zijn twee passende teksten aangebracht die de volgende stap in het afscheid ondersteunen. Het plateau is bedoeld als markering van het keerpunt in het proces van afscheid nemen, wanneer je als naaste definitief je dierbare overledene hebt achter gelaten in het crematorium. Het plateau is ook gemaakt om het bloemstuk dat op de kist heeft gelegen, neer te kunnen leggen. Zowel overdag als in de avond licht de tekst mooi op. Overdag door het gebruik van de kleur goud, in de avond door het gebruik van interne verlichting.

Daglicht

De teksten zijn:

Voorbij afscheid, is herinneren nabij ( zichtbaar wanneer je van het crematorium naar het horeca-gebouw loopt)

Op het keerpunt van afscheid, is de cirkel rond (zichtbaar wanneer je nog even terug blikt van het horeca-gebouw naar het crematorium)
Bij de officiƫle opening van het crematorium eind juli zal wethouder Nicolien van Vroonhoven zeker ook dit bijzondere object tonen.

Avondlicht

Print deze pagina

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219 Dag en nacht bereikbaar Nee, ga verder