nieuws

Facultatieve
Sponsors

Plannen voor crematorium op Landgoed De Denneboom (Schijndel)

3 juni 2016

Bijnen Uitvaartverzorging is voornemens om op Landgoed De Denneboom in Schijndel een crematorium te realiseren. Op 10 mei jl. zijn de plannen aan de omwonenden gepresenteerd en het voorontwerp bestemmingsplan is inmiddels ingediend bij de gemeente Schijndel.

Het crematorium zal naar verwachting medio 2017 worden gerealiseerd. Naast het crematorium zijn er plannen om een deel van het landgoed in te richten als natuurbegraafplaats. Hiermee ontstaat een plek waar alle facetten van een uitvaart kunnen plaatsvinden.

Behoud van cultuurhistorisch karakter

De huidige eigenaren van Landgoed De Denneboom, familie Van Rijckevorsel, waren op zoek naar een nieuwe economische drager voor het landgoed. Belangrijkste voorwaarde in de zoektocht naar een geschikte kandidaat was dat het cultuurhistorische karakter van het landgoed bewaard blijft. “Het landgoed ademt een serene, haast sacrale sfeer. Bezoekers komen hier tot rust en vinden troost in de natuur. Daardoor leent deze bijzondere plek zich uitstekend voor een crematorium”, aldus Pauline van Rijckevorsel.

Voor zowel familie Van Rijckevorsel als voor familiebedrijf Bijnen Uitvaartverzorging staat een duurzame toekomst voor het landgoed voorop. Rien Bijnen, directeur: “Gezamenlijk hebben we een landgoedstichting opgericht die zorg draagt voor het natuurbeheer. Zo blijft de natuurbeleving gewaarborgd.”


Voor meer informatie over een uitvaart in de regio Den Bosch, kijk op http://uitvaart-den-bosch.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


28 juni 2016 om 11:51

Jose

De buurtbewoners van het Landgoed de Denneboom zijn fel tegen de plannen om een Crematorium - natuurbegraafplaats- strooiveld en een
grote parkeerplaats van ca. 150 auto's te realiseren op het Landgoed van de Fam. Van Rijckevorsel.


Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn