nieuws

Facultatieve
Sponsors

Den Hollandsche Gedenktekens opent inspiratiewinkel vlakbij Zwolle

21 juni 2016

Den Hollandsche Gedenktekens uit Elst (Gld) heeft vandaag een nieuwe winkel met inspiratietuin geopend aan de Ampèrestraat 4 in Wezep, vlakbij Zwolle aan de A28. De nieuwe locatie bevat naast een ruime winkel de grootste inspiratietuin van Nederland waar nabestaanden zich kunnen oriënteren op het gebied van grafmonumenten, urnmonumenten en kindermonumenten. Anders dan bij veel andere steenhouwers wordt hier elk monument samen met nabestaanden geschetst, zodat er altijd een uniek gedenkteken ontstaat.

Inspiratie opdoen

In de nieuwe winkel van Den Hollandsche Gedenktekens kunnen nabestaanden zich op een heel nieuwe manier oriënteren op het gebied van gedenktekens. Hier staat het opdoen van inspiratie in een prettige en sfeervolle omgeving voorop. Nabestaanden hoeven niet meer een grafsteen uit een vast assortiment te kiezen, maar kunnen zij vooral veel inspiratie opdoen in de tuin en winkel. Aan de hand van deze inspiratie schetst de vormgever samen met de familie een geheel eigen gedenkteken. Bij Den Hollandsche kunnen mensen bovendien al online beginnen met het oriënteren. Op de website staan namelijk meer dan 1500 voorbeeldmonumenten in het fotoboek. Deze voorbeelden kunnen de mensen bewaren in een persoonlijke digitale fotomap, wat vervolgens weer tijdens een bezoek aan de winkel gebruikt kan worden.

Den Hollandsche richt zich volledig op ‘gedenken’, zoals gedenktekens, grafaccessoires, urnen en urnmonumenten, grafkunst, gedenksieraden en alles daaromheen. Eigenaren Wim ter Steege en Martijn van der Veen hebben bewust voor deze specialisatie gekozen. Martijn van der Veen licht toe: “Traditionele steenhouwers zijn vaak familiebedrijven die veel expertise hebben, maar vaak ook andere producten leveren, zoals aanrechtbladen en vloeren. Bij Den Hollandsche richten we ons volledig op gedenktekens en de ervaring die daarbij hoort. Hierdoor kunnen we naast natuursteen ook veel andere materialen gebruiken voor monumenten, zoals hout, RVS, glas, brons, cortenstaal en versteend hout. Daarnaast steken wij veel energie in onze website, waarmee mensen zich veel sneller een beeld van de mogelijkheden in grafmonumenten en gedenkartikelen kunnen vormen, nog voordat zij bij ons in de winkel komen“.

'Warme deken’

Naast de wijze van oriënteren verschilt ook de presentatie in de winkel en tuin van de traditionele bedrijven. In de winkel zijn naast materialen veel accessoires, beelden, letters en decoraties te zien die toegevoegd kunnen worden aan een gedenkteken. In de tuin rondom het pand zijn de voorbeeldmonumenten opgesteld in verschillende stijlen, samenstellingen en materialen. Families kunnen samen met de adviseur bekijken hoe accessoires combineren met een specifiek monument in de tuin. Van Der Veen legt uit: “Het uitzoeken en ontwerpen van een gedenkteken moet aanvoelen als een warme deken. Het gedenkteken heeft een bijdrage in het verwerken van het verlies. Erover nadenken, bezig zijn met het ontwerp en dit samen doen met familie en of vrienden. Het is in mijn ogen dan ook belangrijk dat dit op een warme manier verloopt, in een omgeving waar je je op je gemak kunt voelen”.

Is deze andere aanpak dan ook terug te zien in de vorm van hoger prijskaartje voor de gedenktekens? Niet volgens Ter Steege: “Samen met de nabestaanden verwerken we al schetsend de wensen en ideeën in het ontwerp, waarbij we goed letten op het budget, zonder daarvoor op kwaliteit en schoonheid te moeten inleveren. De nabestaanden weten bovendien exact wat de totale kosten, inclusief vergunning en plaatsing, zullen zijn”. Den Hollandsche wil met deze aanpak haar gedenktekens bereikbaar maken voor een zo breed mogelijk publiek.

Officiële opening

Inmiddels heeft Den Hollandsche Gedenktekens in Wezep haar deuren geopend en zijn families en nabestaanden welkom. Op korte termijn zal er ook een officiële opening plaatsvinden, waarmee het grote publiek, uitvaartorganisaties en begraafplaatsen uit de regio kunnen kennismaken met de nieuwe inspiratiewinkel.


Voor meer informatie over een uitvaart in Zwolle kijkt u op Uitvaart-Zwolle.nl

Over Den Hollandsche Gedenktekens

Den Hollandsche Gedenktekens maakt al meer dan 70 jaar op ambachtelijke wijze persoonlijke gedenktekens. Naast de nieuwe inspiratiewinkel in Wezep, heeft Den Hollandsche ook winkels in Elst (Gld.), Mijdrecht (Ut) en Rotterdam. Nabestaanden die op zoek zijn naar een passend gedenkteken voor hun dierbare kunnen bij Den Hollandsche in alle rust in een prettige sfeer inspiratie opdoen om vervolgens een persoonlijk en uniek ontwerp te laten maken. Het gedenkteken wordt in eigen werkplaats vervaardigd volgens de hoogste kwaliteitsnormen en Den Hollandsche verzorgt zonder extra kosten de plaatsing van het gedenkteken in heel Nederland, België en het grensgebied van Duitsland.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >