nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monumentaal pand van uitvaartverzorging EHBC in de verkoop

18 januari 2016


Het oudste uitvaartbedrijf van Hoorn, opgericht in 1894, vertrekt op termijn uit de binnenstad. De Eerste Hoornsche Begrafenis en Crematie Verzorging is sinds de jaren ’60 gevestigd in het karakteristieke gebouw aan het Achterom 3-5. Het besluit om het bedrijf elders te gaan huisvesten heeft verschillende redenen; de veranderende markt vraagt een andere invulling van het uitvaartcentrum maar ook de toegenomen parkeer-druk in de binnenstad speelt een rol.

Arjen Dragt, eigenaar van EHBC legt uit: “Bij uitvaartverzorging draait alles om mensen, de mensen die ach-terblijven na een overlijden, de overledene zelf. Als ondernemer en zeker als mens, vind ik het belangrijk dat nabestaanden flexibeler ondersteund worden met alles rondom overlijden, begrafenis of crematie.” EHBC speelt met de concepten Doe-het-zelf-uitvaart en Uitvaart-totaal in op meer flexibiliteit. Naast een volledig verzorgde uitvaart krijgen nabestaanden bij het uitvaartbedrijf de mogelijkheid om de regie in handen te houden en zijn het proces en de kosten volledig transparant.

Rijksmonument
“Wij helpen onze klanten om, op de door hun gekozen wijze, afscheid te nemen van hun dierbare. Dat vraagt om aanpassing en vernieuwing van het uitvaartcentrum” vertelt Dragt. Het gebouw is een Rijksmonument, de gepleisterde gevels met gevelstenen en een deel van het interieur mogen niet gewijzigd worden. Hierdoor is het niet mogelijk om het gebouw volledig aan te passen aan de wensen van de ondernemer. Ook levert de locatie steeds vaker problemen op met parkeren en bereikbaarheid.

Rouwauto’s en kisten
Na verkoop van het gebouw aan het Achterom wil EHBC zich gaan vestigen op een goed bereikbare locatie waar ook de rouwauto’s en kisten een plek kunnen krijgen. Arjen Dragt: “Dat dit prachtige pand te koop komt gaat me persoonlijk aan het hart. Ik heb het bedrijf overgenomen van mijn vader en heb bijna mijn hele leven hier doorgebracht. Maar als ondernemer moet ik blijven kijken naar de toekomst en ben ik er van over-tuigd dat we in een nieuw onderkomen beter kunnen inspringen op de wensen van onze opdrachtgevers.”

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE