nieuws

Facultatieve
Sponsors

Schaterlachen en ontroering bij ‘Geen dooie boel’

17 januari 2016


De uitvaartwereld een dooie boel? Integendeel! U zult aan de lippen hangen van uitvaartspreekster Liesbeth van Berkel-Vollenbroek. In de voorstelling ‘Geen dooie boel’ vertelt ze verhalen en anekdotes uit haar beroepspraktijk . Soms heftig, soms grappig, en altijd intrigerend.. Marjon Weerink van de Song-Smederij schreef er schitterende liedjes bij, die ze bij de voorstelling zal zingen samen met zangeres Wendy Kolste. Het belooft een taboedoorbrekende, buitengewone avond te worden!

Liesbeth van Berkel-Vollenbroek: “Er heerst een taboe op doodgaan, maar het gebeurt dagelijks. Sterker nog: het maakt deel uit van ons leven. Een verlies is natuurlijk heel verdrietig, maar er wordt ook gelachen en er worden mooie herinneringen opgehaald. Al die kanten van de dood komen ook terug in de voorstelling..”

‘Geen dooie boel’ is een voorstelling met een lach en een traan. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor muziek. Liesbeth: “bij een uitvaart is muziek onmisbaar. Marjon Weerink heeft de verhalen, elk met hun eigen sfeer, weten te vatten in prachtige, aansprekende liedjes. Daarmee is het een complete voorstelling geworden.”

Idee
Het idee voor ‘Geen Dooie Boel’ is ontstaan na afloop van een netwerkmeeting van ZZP-Borne. Marjon: “We stonden tijdens de borrel bij elkaar toen één van ons vroeg: iemand die spreekt bij uitvaarten, iemand die liedjes schrijft, iemand die zingt en het Kulturhus:hoe zouden die nou eens kunnen samenwerken? Daar hoefden we niet lang over na te denken. Een voorstelling natuurlijk! Liesbeth en ik zijn aan het schrijven gegaan, het Kulturhus dient als productiehuis en met zijn drieën zitten we inmiddels volop in de repetities.” En die zijn buitengewoon veelbelovend. Aangrijpende anekdotes die doen schaterlachen en ontroeren, afgewisseld met muziek die speciaal hiervoor is geschreven. Met ‘Geen dooie boel’ brengen Liesbeth van Berkel-Vollenbroek, Marjon Weerink en Wendy Kolste u doodgewone verhalen & songs, uit het leven gegrepen.

Zorg dat u getuige bent van deze taboedoorbrekende, bijzondere primeur!

Plaats: Kulturhus Borne
Datum: Donderdag 25 februari
Aanvang: 20.00 uur
Entree: €7,50 in de voorverkoop, €10,00 aan de zaal.
Meer informatie: http://www.kulturhusborne.nl/Agenda/Geen-dooie-boel

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE