nieuws

Facultatieve
Sponsors

Excuses voor professor George Maat

15 januari 2016

Gisteren verscheen in alle media het positieve bericht dat minister Ard van der Steur openlijk excuses heeft aangeboden aan professor George Maat. Professor Maat, Patholoog-anatoom was als deskundige voor het LTFO betrokken bij de identificatie van bijna 300 MH17 slachtoffers. Daarnaast is hij vakdocent bij de opleiding ‘Anatomische schedel- en aangezichtsreconstructies’ die hij voor de Academie Postmortale Zorg van Docendo Opleidingen verzorgt. Ook is hij voorzitter van het Nederlands Instituut voor Thanatopraxie.

Professor Maat kwam vorig jaar april in opspraak vanwege een vermeende ongepaste MH17 lezing. Zijn onberispelijke reputatie was geschaad.

Maar George Maat liet het er niet bij zitten. Enige tijd geleden heeft hij inzage gekregen in het onderzoeksrapport en “als een monnik heeft hij de gegevens uit het politierapport overgeschreven” (citaat NOS journaal). Door publicatie van het gehele rapport kwam aan het licht dat professor Maat geen enkele blaam treft en dat heeft ertoe geleid dat Minister Van der Steur gisteren - na 9 maanden - alsnog excuses heeft aangeboden aan de professor. Hiermee is Maat volledig gerehabiliteerd. Docendo Opleidingen is blij met deze uitkomst en feliciteert docent George Maat van harte!

Dit is een persbericht van Docendo Opleidingen

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE