nieuws

Facultatieve
Sponsors

Monuta start met medewerkersparticipatie

25 januari 2016


Uitvaartorganisatie Monuta start met een nieuwe samenwerkingsvorm in Deventer: de medewerkersparticipatie. Monuta Spaans is daar vanaf 1 januari een zelfstandige bv onder leiding van manager Wilco Leukenhaus.

Leukenhaus heeft aandelen in Monuta Spaans ingekocht waardoor hij mede-eigenaar van de bv is geworden. Het is niet de eerste participatievorm die de uitvaartorganisatie ontwikkelt: Monuta investeert veel in lokaal ondernemerschap. Zo werken er naast de uitvaartverzorgers in loondienst 54 franchisenemers onder de naam Monuta. Ook kent de organisatie participaties met lokale uitvaartondernemingen in de vorm van een partnerschap. Roos Zwetsloot, Directeur Uitvaartzorg van Monuta: “We zien veel groeikansen in Deventer en hebben onderzocht hoe we deze kansen het beste kunnen uitnutten. We hebben gezocht naar iemand die niet alleen vanuit passie uitvaarten verzorgt, maar ook het ondernemerschap in het bloed heeft. Deze kwaliteiten hebben wij gevonden in onze manager Uitvaartzorg, Wilco Leukenhaus. We zijn verheugd dat Monuta Spaans onder zijn bezielende leiding verder kan groeien.”

Leukenhaus: “Ik vind het een unieke kans die ik krijg van Monuta. Deze participatie geeft mij de vrijheid om lokaal te ondernemen en mijn visie en beeld in te brengen. Maar het belangrijkste is wel dat ik mijn droom werkelijkheid kan maken. Een goed geregelde uitvaart geeft nabestaanden de ruimte om te doen waar het werkelijk om gaat, namelijk op een passende manier afscheid nemen van iemand van wie je houdt. Hier ligt mijn drijfveer en passie.”

De meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Deventer vindt u in woord en beeld op www.uitvaart-deventer.nl.


Foto: Wilco Leukenhaus (tweede van rechts) en directie van Monuta: Carlo Elsinghorst, Roos Zwetsloot en Gert-Hein de Heer.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE