nieuws

Facultatieve
Sponsors

In dialoog over omgaan met het verlies van een kind

4 januari 2016

Een kind dat overlijdt… Een grotere nachtmerrie voor een ouder is niet denkbaar. En ook voor de omgeving voelt de dood van een kind onnatuurlijk en verkeerd. Hoe ga je daarmee om? Tijdens de Anna-Lisa dialogen zondag 10 januari 2016 bij Crematorium Tilburg wordt letterlijk en figuurlijk ruimte geboden om hierover met elkaar in gesprek te gaan.

De Anna-Lisa dialogen zijn vernoemd naar de 4-jarige Anna-Lisa uit Tilburg die in 2009 om het leven kwam toen een schouw in een bouwmaterialenzaak van grote hoogte bovenop het meisje viel. Anna-Lisa staat echter symbool voor elk kind dat gestorven is, als gevolg van een ziekte, ongeval, of wat voor oorzaak dan ook. Met de Anna-Lisa dialogen hopen we dit gevoelige onderwerp bespreekbaar te maken. De dialogen zijn er voor ouders die zelf een kind verloren hebben, maar ook voor mensen uit hun omgeving: familie, vrienden, buren, collega’s, etc. Dit verlies kan recent zijn, maar ook langer geleden of misschien zelfs nog aanstaande.

Wilt u deelnemen? Dan bent u zondag 10 januari vanaf 12:30 uur van harte welkom bij Andante Café, van het Crematorium Tilburg (Karel Boddenweg 5, Tilburg). Samen met 6 tot 8 andere deelnemers gaat u in gesprek onder leiding van de Tilburgse filosofe en auteur Ineke van Pelt of ritueelbegeleider bij afscheid Rob van Tilburg. De dialogen starten om 13:00 uur en duren tot circa 16:00 uur. Aansluitend is er tot 17:00 uur gelegenheid om samen na te praten. Deelname en koffie/thee zijn gratis. U kunt zich aanmelden per e-mail: rob@robvantilburg.com, of telefonisch: (06) 1430 6565 (indien u geen e-mail heeft). Meer informatie vindt u op www.stervenenrouw.nl.

Kijk voor de meest uitgebreide informatie over het thema uitvaart in Tilburg op www.uitvaart-tilburg.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE