nieuws

Facultatieve
Sponsors

Meeste Nederlanders overleden vorig jaar in de winter

Zondag ook voor de dood een rustdag

26 januari 2016

In 2015 is een relatief groot aantal Nederlanders gestorven. Het aantal sterfgevallen is in drie jaar niet zo hoog geweest. In 2014 lag het aantal overledenen (5%) aanzienlijk lager. De meeste mensen overleden vorig jaar in de wintermaanden (28%). Al drie jaar lang sterven de minste mensen op zondag. Dit blijkt uit het aantal overlijdensmeldingen bij Uitvaartorganisatie Yarden.

Piek op vrijdag

Ten opzichte van de laatste drie jaar zijn er afgelopen jaar in de wintermaanden relatief veel mensen gestorven. Net als drie jaar geleden hadden we ook nu in dezelfde periode te maken met een griepgolf. Opvallend is dat er vorig jaar veel mensen (15,1%) op vrijdag zijn overleden. Op zondag is het aantal mensen dat sterft juist erg laag (13,5%). Dit is al drie jaar het geval. In de zomermaanden overlijden er relatief weinig mensen.


Over Yarden

Met meer dan 100 jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Door voorlichting en het initiëren van diverse activiteiten wordt bewustwording over leven, dood en afscheid bevorderd. Yarden maakt een persoonlijk afscheid voor iedereen bereikbaar en betaalbaar, omdat een goed afscheid mensen verder helpt. Met 900 medewerkers, 200 vrijwilligers, 102 lokale uitvaartverzorgers, 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 7 begraafplaatsen in Nederland zit Yarden altijd in de buurt. Voor meer informatie: www.yarden.nl.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE