nieuws

Facultatieve
Sponsors

Forse toename gesprekken op Pratenoververlies.nl

6 januari 2016


In 2015 zijn er op Pratenovervlies.nl 1152 gesprekken gevoerd. Daarmee is het aantal gesprekken op jaarbasis meer dan verdubbeld. In 2014 kwam het aantal gesprekken uit op 420. Op Pratenovervlies.nl kunnen mensen terecht voor online steun na het verlies van een dierbare.

De stap naar hulp in een periode van rouw is op Pratenoververlies.nl laagdrempeliger omdat mensen online en anoniem kunnen chatten met ervaren vrijwilligers van Humanitas. De meeste gesprekken (30%) gingen in 2015 over het verlies van een ouder. Ook kwamen veel mensen voor hulp na het verlies van een partner (23%). Opvallend is dat 3% van de gesprekken ging over het gemis van een huisdier. Volgens Frédérique Groenen (Project coördinator - Chatproject Praten over Verlies) kiezen mensen die hun huisdier missen eerder voor een anoniem chatgesprek dan dat ze er met vrienden of collega’s over praten. Niet iedereen kan even goed begrijpen hoe het is om een huisdier te moeten missen.

De website wordt ook regelmatig gevonden door mensen die een miskraam hebben gehad. Voor hen is de chat een prettig medium om hun verhaal kwijt te kunnen.

Website: www.pratenoververlies.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


17 januari 2016 om 18:27

Anne Remijn

Wat fijn dat zoveel mensen de chatsite weten te vinden en daar gebruik van maken. Ik wijs iedere deelnemer op deze mogelijkheid.


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE