nieuws

Facultatieve
Sponsors

Heerde wacht besluitvorming natuurbegraven provincie af

7 januari 2016

De gemeente Heerde wacht met het afgeven van vergunningen voor natuurgraven totdat de provincie Gelderland haar ‘natuurbeleid inzake natuurbegraafplaatsen' heeft vastgesteld, dat meldt de Stentor.

De gemeente moet zich buigen over twee initiatieven voor een natuurbegraafplaats. Het gaat om aanvragen voor een natuurbegraafplaats op Landgoed De Polberg en Landgoed Winfried, beiden in Wapenveld. Tussen deze twee landgoederen in is een bed & breakfast gevestigd. De eigenaren daarvan zijn wat minder enthousiast over de mogelijke komst van de natuurbegraafplaatsen. Als de twee natuurbegraafplaatsen er mogen komen dan is er plek voor 18.000 overledenen.

De raadscommissie Ruimte van de gemeente Heerde heeft zich eerder positief uitgesproken over de twee plannen. Wel zijn er twijfels aan de haalbaarheid en wenselijkheid van twee natuurbegraafplaatsen naast elkaar. De gemeente wacht met besluitvorming tot er meer duidelijkheid komt van de provincie. De twee landgoederen maken onderdeel van het Natura 2000 gebied waardoor er niet zomaar veranderingen aangebracht kunnen worden in de bestemmingsplannen. De provincie zal naar verwachting binnen drie maanden duidelijkheid geven.

Reageer op dit artikel

Reacties:


7 januari 2016 om 16:55

Th. Sandberg

Zelfs als de provincie het mogelijk zou maken kun je je afvragennof je een natuurbegraafplaats moet willen in een dorp waarin daarnaar niet of nauwelijks vraag is. Natuurbegraven is een door marketing gedreven spelletje van projectontwikkelaars. Men probeert een vraag te creëeren
door de onbewezen stelling dat er behoefte aan zou bestaan. Geef ons toch maar liever de ongerepte natuur.


Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn