nieuws

Facultatieve
Sponsors

Anders omgaan met verlies

6 januari 2016

Vers van de pers is het thematijdschrift 'ANDERS omgaan met verlies'. Het is een initiatief van Diane Boerrigter, die als tekentherapeut kinderen en volwassenen begeleidt met het schilderen van een laatste groet. Ook andere aspecten van dit thema worden in het blad belicht.

Creativiteit kan mensen helpen om een verlies te verwerken. Een uitvaartplechtigheid kan worden verrijkt met een persoonlijke toespraak of met live muziek. Ook een tekening van een (klein)kind kan heel waardevol zijn. Dit krijgt een extra dimensie als kinderen en/of volwassenen de uitvaartkist zelf beschilderen. Hiermee wordt vaak een eerste stap gezet in het verwerkingsproces. Diane Boerrigter, die een praktijk met atelier in Losser heeft, begeleidt dit proces als tekentherapeut / tekentaaldocent.

Verhaal

Iedereen die een dierbare heeft verloren, heeft een eigen verhaal. In het thematijdschrift vertellen volwassenen en kinderen hun verhaal en hun ervaringen met het beschilderen van een kist. Daarnaast vertellen nabestaanden, professionals en kunstenaars over andere manieren van omgaan met verlies. Zo maakt edelsmid Annet Rikkink aan de hand van een verhaal een sieraad als aandenken en helpt Linda Beekveld herinneringen levend te houden door kleding en accessoires te creƫren van gedragen kleding met emotionele waarde. Meer thema's in ANDERS omgaan met verlies zijn 'geuren van betekenis', uitvaartfotografie, keramiek, kleden, en asverstrooiing vanuit een ballon.

Soms zijn woorden en beelden echter overbodig. Dat blijkt uit het verhaal over vrijwilligers die terminale zieken ondersteunen die thuis willen sterven. Zij 'zijn' er, ook voor de familie.

Meer informatie over het thematijdschrift: www.dianeboerrigter.nl.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >