nieuws

Facultatieve
Sponsors

Woudenberg kiest voor duurzame grafkelders

13 maart 2015


De gemeente Woudenberg realiseerde in samenwerking met Den Boer Econorm in 2010 een grafveld met duurzame grafkelders. Inmiddels zijn deze grafkelders uitgegeven en worden er opnieuw 18 duurzame 2in1 grafkelders geplaatst. Deze grafkelders zijn geschikt voor twee bijzettingen.

De graven worden aangelegd op de Algemene Begraafplaats in Woudenberg. Het project wordt uitgevoerd door Den Boer Econorm als hoofd aannemer. Voor de aanleg en plaatsing wordt samengewerkt met Den Breejen Infra.

“Gemeenten beseffen steeds beter dat de aanleg van gecertificeerde duurzame grafkelders belangrijk is voor de infrastructuur van de begraafplaats. Woudenberg is een goed voorbeeld van een gemeente die gefaseerd de infrastructuur realiseert. Modulair investeren is een goed exploitatiemodel voor de begraafplaatsen. We zijn er trots op dit project weer te mogen uitvoeren voor de gemeente”, aldus Carolina Eblé van Den Boer Econorm.Den Boer Econorm.


Wethouder Gijs de Kruif heeft als voorzitter geregeld overleg met de ‘begraafplaatscommissie’. Een uiterst efficiënt initiatief van de gemeente. De commissie bestaat uit twee plaatselijke particuliere uitvaartverzorgers, een afgevaardigde van de Stichting Beheer Uitvaartcentrum Henschoten, het afdelingshoofd Realisatie en Beheer van de gemeente en de beheerder van de begraafplaats. De kracht van deze commissie is het onderling delen van kennis en inzichten en deze gezamenlijk uitdragen. De ontwikkelingen van de begraafplaats blijven zo altijd heel dicht bij de actuele wensen van de burgers.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >