nieuws

Facultatieve
Sponsors

Open dag in het vernieuwde crematorium Rosmalen

2 maart 2015

Op zondag 8 maart houdt crematorium Rosmalen aan de Oude Baan-Oost 170 een open dag. Het crematorium is onlangs verbouwd en heeft nu een kleurrijke en sfeervolle inrichting. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd voor zowel jong als oud. De deuren van crematorium Rosmalen staan open van 12.00 tot 15.30 uur.

Belangstellenden kunnen tijdens de open dag een kijkje nemen in het crematorium. Alle ruimtes van het crematorium zijn open voor het publiek. Medewerkers staan klaar om vragen te beantwoorden over bijvoorbeeld uitvaartverzorging, opbaarmogelijkheden, nabestaandenzorg en (uitvaart)verzekeringen. Daarnaast wordt er een presentatie over lichte balseming gegeven. Kinderen kunnen een uitvaartkist beschilderen.

Sfeervol en persoonlijk

De open dag is ook bedoeld om mensen te laten zien dat een crematorium niet grijs en grauw hoeft te zijn. Locatiemanager Jet Verberne: ‘Crematorium Rosmalen is nu huiselijk en kleurrijk ingericht. Afscheid nemen in een mooie ambiance neemt geen verdriet weg; het helpt wél bij het creëren van de eerste mooie herinneringen aan een verdrietig moment.’ Het crematorium beschikt over een sfeervolle aula en koffiekamer met een volledig nieuwe inrichting. De ontvangst- en verzorgingsruimten zijn bijvoorbeeld groter gemaakt. Verberne: ‘In de verzorgingsruimte kunnen we overledenen zelf verzorgen. Ook beschikken we nu over een rouwkamer met opbaarmogelijkheid. In beide gevallen hoeven we daarvoor dus niet meer uit te wijken naar het uitvaartcentrum in Den Bosch.’ Samen met nabestaanden worden uitvaarten georganiseerd die steeds persoonlijker zijn. ‘Wij zien dat nabestaanden vaker zelf de uitvaart vorm geven, een ontwerp maken voor het rouwdrukwerk, kiezen voor een beschilderde kist of ander rouwvervoer willen, bijvoorbeeld een oldtimer. We adviseren hen graag over alle mogelijkheden. Iedereen is zondag 8 maart van harte welkom!’

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >