nieuws

Facultatieve
Sponsors

Personeelsspecialist voor uitvaartbranche De Helpende Hand nu full service voor heel Nederland

31 maart 2015


Vanaf 1 april biedt De Helpende Hand hun personeelsdiensten voor de uitvaartbranche aan voor geheel Nederland. Voorheen lag het zwaartepunt van de werkzaamheden in West-Nederland en stond De Helpende Hand vooral bekend om haar dragerscentrale. De in 1995 opgerichte onderneming voorziet nu de uitvaartbranche in alle vormen van personeelsoplossingen, en dat voor álle voorkomende functies.

Daarnaast kunnen mensen die werk zoeken in de uitvaartbranche via De Helpende Hand worden bemiddeld.
Om de uitbreiding van én werkgebied én activiteiten te markeren, heeft De Helpende Hand tegelijkertijd een nieuw logo en gloednieuwe website gelanceerd.

Directeur Michiel de Jong over de verandering: “We zien in toenemende mate de moeilijkheden die uitvaartondernemingen, begraafplaatsen en crematoria ondervinden bij de invulling van hun personeelsbezetting. Met een sterk fluctuerend sterftecijfer is dat een blijvend probleem. Waar je op maandag nog denkt de werkzaamheden prima aan te kunnen, kom je op dinsdag door een piek in opdrachten opeens mensen te kort. En zeker niet alleen dragers. De problemen zijn er ook als het gaat om uitvaartleiders, voorlopers en bijvoorbeeld cateringmedewerkers. Bovendien worden de wensen van nabestaanden rondom een uitvaart steeds specifieker. Daarop moet je kunnen inspelen.”

De personeelsoplossingen van De Helpende Hand variëren van uitzenden, detacheren en payrolling tot werving en selectie of een combinatie daarvan. En daarbij gaat het, aldus De Jong, altijd om maatwerk: “In gesprekken met uitvaartorganisaties merk ik dat men vaak niet goed overziet wat de mogelijkheden zijn. En dat men even vaak opgelucht kan ademhalen als wij onze voorstellen op tafel hebben gelegd.”

Naast het variëren van het aanbod van werkzaamheden als gevolg van het fluctueren van het sterftecijfer, ondervindt de uitvaartbranche in toenemende mate druk op prijzen en marges. Michiel de Jong: “Dat vraagt van ondernemers dat zij hun bedrijfsprocessen efficiënt mogelijk inrichten, zonder aan klantgerichtheid en kwaliteit in te boeten. Voor een uitvaart geldt immers dat je maar één kans krijgt om het goed te doen. Je moet dus niet alleen in bedrijfsmatig opzicht flexibiliteit in je personeelsbeleid inbouwen, je moet ook simpelweg kwaliteit blijven bieden.”

Volgens De Jong is grondige kennis van de branche een voorwaarde voor de diensten die De Helpende Hand aanbiedt. “Werken in de uitvaartbranche, dat is een vak apart. Het is en blijft een bijzondere branche, waarbij vakspecifieke kennis onontbeerlijk is. Het is ook een vak apart om bij elke aanvraag medewerkers te vinden, die aan de standaard en eisen voldoen. Wij verstaan dat vak als geen ander; dat is ons onderscheidend vermogen ten opzichte van reguliere uitzendbureaus. Wat we gemeen hebben is dat De Helpende Hand de enige binnen de uitvaartbranche is die het NEN 4400 certificaat heeft, wat een waarborg betekent voor werkgevers om zonder risico’s werknemers bij of via deze personeelsspecialist te kunnen betrekken. Ook het kwaliteitsmanagementsysteem van het bedrijf is ISO-gecertificeerd.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >