nieuws

Facultatieve
Sponsors

Gratis advies- en taxatiedag ‘Tussen nu en nalatenschap

30 maart 2015


Op zaterdag 11 april is de gratis advies- en taxatiedag ‘Tussen nu en nalatenschap’ in Rotterdam. Monuta, Claessens verzekeringen, Notaris Bussink, Stichting Erfzaken en Goudwisselkantoor informeren bezoekers over alles wat met hun vermogen, nalatenschap en verzekeringen te maken heeft. Ook kunnen ze waardevolle of bijzondere voorwerpen laten taxeren en verkopen.

Bij het ouder worden rijzen vaak vragen over bezittingen. Hoe daar het beste mee om te gaan? In diverse workshops vertellen deskundigen over de mogelijkheden rond vermogen, kostbare bezittingen, verzekeringen en nalatenschap. Zowel voor nu als voor later.

Uit eigen ervaring

Anette Kooij van Monuta Rotterdam is de mede-initiatiefneemster van de taxatiedag. “Na het overlijden van mijn moeder hadden mijn familie en ik de moeilijke taak om haar nalatenschap te verdelen onder de erfgenamen. We hebben daarom een aantal van haar sieraden en waardevolle voorwerpen laten taxeren bij het Goudwisselkantoor. Door deze ervaring werd het idee voor deze dag geboren. Ook bij Monuta zien we het vaak dat nabestaanden moeite hebben om het nalatenschap goed te regelen. Nadat een dierbare is overleden komt er vaak veel op de nabestaanden af. Tijdens deze emotionele periode moeten allerlei administratieve zaken worden opgepakt. Het is dan fijn dat nabestaanden dan op een laagdrempelige manier hulp kunnen krijgen. Monuta biedt informatie en hulp bij de afhandeling van praktische zaken zoals de nalatenschap.”

Taxatie waardevolle voorwerpen

Vakkundige taxateurs beoordelen deze dag waardevolle en bijzondere voorwerpen. Onder andere Frederik Baerveldt, één van de vaste taxateurs van het tv-programma Cash op zolder, is aanwezig om kunst, antiek en inboedelgoederen te taxeren. Ook van goud, zilver, munten, bankbiljetten, postzegels en antiek speelgoed bepalen taxateurs de waarde. Bezoekers kunnen ook foto’s van grote objecten meenemen om deze te laten beoordelen. Naast de waardebepaling adviseert de taxateur wat de mogelijkheden zijn om de waarde veilig te stellen voor de toekomst. Ook kunnen bezoekers kostbare bezittingen verkopen of advies inwinnen over het laten veilen ervan.

Meer informatie

De advies- en taxatiedag ‘Tussen nu en nalatenschap’ vindt plaats op zaterdag 11 april van 10.00 tot 16.00 uur bij Monuta Memoriam, Langenhorst 100 in Rotterdam. Geïnteresseerden vinden meer informatie en de mogelijkheid om zich aan te melden op www.monuta.nl/taxatiedag of kunnen bellen naar 010-2930422.

Reageer op dit artikel

Reacties:


8 april 2015 om 18:02

E. de Ruiter

aanmelden kan via www.monuta.nl/taxatiedag


7 april 2015 om 13:01

a.blom

ik meld mij aan voor de taxatiedag 11 april


2 april 2015 om 18:15

A.vijverberg

Graag meld ik me aan voor de taxatiedag op 11 april


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE