nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nieuwe uitvaartonderneming Monuta Leo Boermans

30 maart 2015


De regio Heerenveen en omgeving is een nieuwe uitvaartonderneming rijker. Vanaf april verzorgt Leo Boermans uitvaarten in Akkrum/Nes, Aldeboarn, Terherne, Heerenveen, Wolvega, Noordwolde en de omliggende plaatsen onder de naam: Monuta Leo Boermans.

Leo was vele jaren werkzaam in de commerciële sector, toen hij twee jaar geleden besloot het roer om te gooien. “In september 2012 werd ik geconfronteerd met het overlijden van mijn moeder. De wijze waarop de uitvaartverzorgster de uitvaart van mijn moeder vorm heeft gegeven, heeft diepe indruk op mij gemaakt. Ik was in mijn dagelijks leven alleen maar bezig met de verkoop en realiseerde mij dat ik meer voldoening zou halen uit een functie waarbij ik sociaal nuttiger kon zijn. In december 2012 ben ik een studie begonnen en zo maakte ik, theoretisch, kennis met het uitvaartvak. Nadat ik deze studie had afgerond, ben ik als uitvaartspreker aan de slag gegaan om ook praktijkervaring op te doen. Ik heb het afgelopen jaar bij ruim 20 uitvaarten mogen spreken, en ik kwam elke keer weer thuis met een voldaan gevoel. Dat ik iets kan betekenen voor mijn medemens vind ik heel bijzonder.”

Verknocht aan Friesland

Leo woont al zijn gehele leven in de regio. “Ik heb me er altijd thuis gevoeld en ben verknocht aan Friesland en al haar culturen. Ik wil dus ook wat kunnen betekenen voor de mensen hier. Daarom heb ik afgelopen zomer contact opgenomen met Monuta om samen te bekijken wat de mogelijkheden waren om in deze regio een eigen uitvaartonderneming te starten. De werkwijze van Monuta sprak me aan en de contacten waren heel prettig. Ik krijg als franchisenemer alle ruimte om mijn eigen invulling te geven aan het vak, maar heb wel een grote organisatie achter mij staan, dat is een prettig idee.


Persoonlijk afscheid

Wat Leo ook belangrijk vindt, is de Friese taal. “Bij het regelen van een uitvaart ben ik vanaf het moment van overlijden tot en met de uitvaart en daarna het aanspreekpunt voor de naasten. Ik voer heel veel gesprekken met de familie om erachter te komen wie de overledene was en wat de wensen van de naasten zijn. Wat kan het dan fijn zijn als iemand letterlijk jouw taal spreekt. Of het nu gaat om een traditionele uitvaart of een juist wat meer eigentijds afscheid. Ik wil laten zien dat ik een uitvaart persoonlijk kan maken en een betekenis kan geven. Een afscheid waarna de nabestaanden verder kunnen, met de herinnering van hun dierbare in hun hart.”

Monuta Leo Boermans is gevestigd op It Harspit 9 te Nes. Bent u gebonden aan een budget, heeft u geen verzekering of een verzekering of lidmaatschap bij een andere maatschappij? Ook dan kunt u terecht bij Monuta Leo Boermans. Ook kunt u bij Leo terecht voor een voorregelgesprek. Leo zal dan samen met u uw uitvaartwensen vastleggen.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met Leo Boermans via (0566) 65 08 67 (dag en nacht bereikbaar) of info@monutaleoboermans.nl. U kunt ook de website www.monutaleoboermans.nl bezoeken.

Reageer op dit artikel

Reacties:


2 april 2015 om 14:49

Thea Bootsma

Wat mooi Leo dat je dit werk hebt gekozen!


Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE