nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begraafplaats voor veteranen bij ereveld in Loenen

23 maart 2015

Het Veteranen Platform en de Oorlogsgravenstichting willen dat er een begraafplaats wordt aangelegd voor overleden veteranen. De initiatiefnemers willen de begraafplaats aanleggen vlakbij het ereveld in Loenen, dat meldt Omroep Gelderland.

De financiering voor de veteranenbegraafplaats is nog niet rond. Maar er wordt inmiddels hard gewerkt om het benodigde budget bij elkaar te krijgen. In veel andere landen zijn er al speciale begraafplaatsen voor veteranen. In ons land komt iemand alleen in aanmerking voor een plek op een oorlogsbegraafplaats als de overledene is omgekomen tijdens een missie.

De veteranenbegraafplaats kan onderdeel worden van de uitbreiding van het ereveld in Loenen. Sinds de Tweede Wereldoorlog worden gesneuvelde militairen begraven op het ereveld in Loenen. Op het huidige ereveld is bijna geen begraafcapaciteit meer en moet daarom worden uitgebreid. Het Vfonds heeft toegezegd dat ze de veteranenbegraafplaats zal financieren, zo meldt Omroep Gelderland. Voorwaarde is wel dat de initiatiefnemers er voor zorgen dat de exploitatie kostendekkend is.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >