nieuws

Facultatieve
Sponsors

Nederland krijgt 15 nieuwe hotelachtige uitvaartcentra

Barrows Investments ontwikkelt nieuw concept midden in de natuur

26 maart 2015


Erwin Jager, CEO Barrows Investments

Nederland krijgt de komende jaren vijftien nieuwe uitvaartcentra die qua sfeer, faciliteiten en inrichting meer op een hotel lijken. Ze staan midden in de natuur en bieden onder meer multimediale voorzieningen, nazorg voor de nabestaanden en opvang en spelenderwijs, educatief vermaak voor kinderen.

Ontwikkelaar Barrows Investments is bezig gronden op strategische locaties aan te kopen en overlegt met bekende uitvaartorganisaties over de exploitatie van de centra. De vastgoedontwikkelaar begint met vier nieuwe uitvaartcentra en wil het aantal projecten dit en volgend jaar uitbreiden tot vijftien.
,,Ik krijg bij de huidige uitvaartcentra vaak een kil en koud gevoel. Alsof het om lopendebandwerk gaat en je snel plaats moet maken voor de volgende dienst. Ik kom zelf uit een hotelfamilie en wil een uitvaart en condoleance weer omgeven met de zorg en aandacht die zo'n persoonlijke en gevoelige gebeurtenis verdient," stelt CEO Erwin Jager van Barrows Investments.
Om dat nieuwe concept te realiseren is de locatie en de inrichting belangrijk. Hij bouwt de nieuwe generatie uitvaartcentra midden in de natuur, in de duinen, heide of bossen. Tegelijkertijd moet de locatie centraal liggen en makkelijk aan te rijden zijn. Jager is voor de bouw van de eerste centra in gesprek met provincie en gemeenten in Zeeland, Drenthe, Zuid-Holland en Limburg.
Het gebouw moet qua architectuur in zijn groene omgeving passen en wordt gebouwd met duurzame materialen. Voor de warme inrichting met veel hout en een hotelachtige aankleding werkt Barrows samen met een interieurarchitect.
Om een hotelachtig concept te creëren krijgen de uitvaartcentra meerdere zalen als de duinkamer, de boskamer of de mediterrane kamer, waar familie en nabestaanden opgevangen worden en in alle rust afscheid kunnen nemen en na kunnen praten. Ook na het officiële gedeelte.
Bij het nieuwe concept horen ook hotelachtige faciliteiten zoals een balie, garderobe, kinderopvang, educatieve spelletjes voor kinderen en multimediale voorzieningen om in elke zaal films en foto's van de overledene te tonen. ,,De centra bieden ook meer nazorg, zodat je niet meteen na de dienst naar buiten wordt geleid," aldus Jager.
Barrows is in gesprek met diverse uitvaartorganisaties over de exploitatie van de nieuwe centra. Jager: ,,Zij moeten straks kiezen of ze hun bestaande uitvaartcentra gaan upgraden of nieuwe centra laten bouwen."

Jager richtte Barrows Investments 8,5 jaar geleden op. De vastgoedontwikkelaar heeft kantoren in Dubai en Rotterdam, ontwikkelt en bezit vastgoed in diverse landen, waaronder een vijfsterrenhotel in Egypte, en ziet in de uitvaartbranche een nieuwe nichemarkt. ,,Met deze nieuwe ontwikkeling zullen we veel stof doen opwaaien," voorspelt Jager.

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Om bezoekers zo snel mogelijk naar de juiste plek te helpen hebben we een eenmalige vraag:

Heeft u op dit moment een uitvaartondernemer nodig?

JA NEE