nieuws

Facultatieve
Sponsors

Coöperatie DELA opent crematorium en uitvaartcentrum in Hilvarenbeek

13 mei 2014

Coöperatie DELA opent donderdag 15 mei om 14.30 uur officieel de deuren van haar nieuwe crematorium en uitvaartcentrum in Hilvarenbeek. De openingshandeling wordt verricht door burgemeester van Hilvarenbeek, de heer R. Palmen en Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA. Het crematorium en uitvaartcentrum aan de Beekseweg biedt DELA-leden en omwonenden uit de omgeving een alternatief voor de bestaande crematoria en/of uitvaartcentra van DELA in Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Op het terrein ligt ook een nieuwe begraafplaats als uitbreiding op de bestaande gemeentelijke begraafplaats.

Begin 2013 is met de bouw van het crematorium in Hilvarenbeek gestart en op 10 maart 2014 werd de eerste uitvaart gehouden. Er vinden nu zo’n tien uitvaarten per week plaats. In het crematorium werken twaalf medewerkers, waarvan een groot deel uit de directe omgeving.

Stijn van de Sande, locatiemanager in Hilvarenbeek: ‘Het kleurrijke gebouw voelt vertrouwd, comfortabel en geborgen aan. Het draagt bij aan een bijzonder afscheid van een dierbare en het vasthouden van mooie herinneringen. DELA hecht aan rust en privacy. Er is steeds maar één familie tegelijk in het gebouw aanwezig en er zijn ruime gezinskamers waar de familie voor de uitvaart samenkomt.’ Het crematorium heeft een aula met 140 zitplaatsen en biedt ruimte aan ruim 200 belangstellenden. Bezoekers kunnen in de koffiekamer gebruik maken van een uitgebreid en eigentijds horeca-aanbod. In het pand hangen diverse moderne kunstwerken uit de collectie van coöperatie DELA. Kunstwerken die ruimte geven voor reflectie, troost en verhalen doorvertellen.


Aula

Toegankelijk

Voor nabestaanden is het uitvaartcentrum 24 uur per dag toegankelijk. De twee familiekamers zorgen ervoor dat zij - net als bij een thuisopbaring– op ieder moment van de dag bij hun dierbare kunnen zijn. Het gebouw heeft een open karakter; er zijn geen ruimtes voor gasten afgesloten. Er is rekening gehouden met de wens van veel nabestaanden te helpen bij de laatste verzorging en mee te gaan naar de ovenruimte om de crematie te begeleiden. Alle ruimten zijn daarom huiselijk en kleurrijk ingericht.


Verzorgingsruimte

Duurzaam

Het buitenterrein heeft een parkachtige uitstraling. Er is een urnentuin en twee vakken voor het begraven van overledenen aangelegd. Deze vakken liggen niet in rechte rijen, maar in vloeiende vormen. Een apart deel is ingericht voor het verstrooien van as. De begraafplaats kan in de toekomst eventueel nog worden uitgebreid. Bij de bouw van het crematorium is op allerlei vlakken nagedacht over duurzaamheid. Dankzij de keuzes van materiaal, verlichting, klimaattechniek en hergebruik van restwarmte die vrijkomt bij het wettelijk verplichte filterproces van de rookgassen is het gebouw duurzamer dan wat bij nieuwbouw vereist wordt.

Open huis

Op zaterdag 17 mei is er een open dag in het crematorium. Stijn van de Sande: ‘Van 10.00 tot 12.00 uur zijn DELA-leden uit de omgeving uitgenodigd en aansluitend tot 16.00 uur is iedereen welkom om het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum te komen bekijken en vragen te stellen.’

Over coöperatie DELA

DELA heeft de ambitie om haar leden en hun nabestaanden de toekomst zo zorgeloos mogelijk tegemoet te laten zien. Coöperatie Draagt Elkanders Lasten (DELA) helpt mensen al meer dan 75 jaar tegen een eerlijke prijs met de begrafenis, crematie, repatriëring, opvang, nabestaandenzorg en financiële diensten op deze terreinen. Ruim 3 miljoen leden, bijna 2.300 medewerkers, 170 vestigingen en 41.000 uitvaarten per jaar maken DELA marktleider in de Benelux. Nabestaanden waarderen de dienstverlening met een negen. DELA is een ‘Great Place to Work’, heeft het Keurmerk Klantgericht Verzekeren, het Keurmerk Uitvaartzorg, het keurmerk Privacy Waarborg en is lid van MVO Nederland. Kijk voor meer info op crematoriumhilvarenbeek.nl

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >