nieuws

Facultatieve
Sponsors

Lang leve de begraafplaats!

19 mei 2014

Na de Week van het Geld, van de Smaak en van het Museum is er nu de Week van de Begraafplaats: en wel van 31 mei tot en met 8 juni. De negen Amsterdamse begraafplaatsen namen het initiatief tot de Week en de Landelijke Organisatie van Begraafplaatsen (LOB), diverse begraafplaatsen in het land en Vereniging De Terebinth sloten zich erbij aan.

Terebinth 2014-2 is een special in kleur met extra pagina’s over de Week van de Begraafplaats. Hoofredacteur Wim Cappers loopt een dagje mee op de van oorsprong katholieke begraafplaats Amsterdamse Buitenveldert: hoe ziet het er achter de schermen uit? In ‘Perspectief voor de klassieke begraafplaats’ laat hij zien dat ondanks donkere wolken de toekomst van begraafplaatsen zonnig kan zijn. Marie-Louise Meuris van De Nieuwe Ooster vertelt over Het stenen archief dat haar begraafplaats eigenlijk is.

De funeraire wandeling gaat deze keer over Begraaf- en gedenkpark Heilig Land Stichting, waar ze een goede formule voor succes lijken te hebben gevonden. Begraafplaatsen zijn fotogenieke plekken, fotoredacteur Bert Pierik maakte een fraaie selectie uit zijn archief. Ook in de rubriek Symboliek aandacht voor het visuele element van pleurantes: de in verdriet versteende vrouwen die we soms op dodenakkers zien. Natuurlijk wilt u weten waar u naar toe kunt in de Week, in Amsterdam en daarbuiten. Op twee pagina’s een greep uit het aanbod.


Bestellen? Mail naar pr@terebinth.nl. Los nummer: € 6,25. Jaarabonnement en/of lidmaatschap: € 25. www.terebinth.nl

Reageer op dit artikel

Reacties:


nog geen reacties
Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn