nieuws

Facultatieve
Sponsors

Oproep voor medewerking aan: Fotoboek Uitvaartrituelen in Nederland

20 mei 2014

Een tijd geleden is er een initiatief genomen om een fotoboek samen te stellen met als onderwerp de uitvaartrituelen in Nederland. Het afgelopen jaar zijn er flink wat foto’s gemaakt: in kerken, op begraafplaatsen, in aula’s van uitvaartcentra en crematoria. Op dit moment is de fotografe bezig het werk van ritueelbegeleiders in beeld te brengen. Zij is nog op zoek naar mogelijkheden om foto’s te maken bij een Islamitische, Joodse en Gereformeerde uitvaart. De auteurs schrijven commentaar en doen dit o.a. op basis van interviews met betrokkenen.

Er is een uitgever bereid gevonden. Inmiddels heeft deze het verschijnen van het fotoboek ingepland voor het najaar van 2015. Dit is nu de deadline om naar toe te werken.

Wilt u meewerken aan dit project of de initiatiefnemers willen wijzen op fenomenen die zeker niet mogen ontbreken in het Fotoboek, aarzelt u dan niet om contact op te nemen.

De initiatiefnemers:

Dorothee Nijland (fotografe | info@dorotheenijland.nl)

Ton Overtoom (auteur | ton.overtoom@hetmoment.nu)

Martin Hoondert (auteur | m.j.m.hoondert@tilburguniversity.edu)

Reageer op dit artikel

Reacties:


8 juli 2014 om 12:08

Ben Hartman

graag wil ik meewerken aan dit project, heb bijv. mooie foto's gemaakt bij de uitvaart van bisschop J. Bluyssen in Den Bosch.
Ik hoor het wel,
groet,
Ben Hartman


23 mei 2014 om 9:58

A Speelziek- Baarslag

Zal hier graag aan mee willen werken.
Wie schrijf de tekst bij de betreffende foto's en als de beelden gebruikt gaan worden hoe is het recht op beeld dan geregeld?


Uw reactie op dit artikel

Landelijk meldpunt overlijden
088 - 848 82 27
De hele nacht, Direct een dienstdoende uitvaartondernemer aan de lijn