nieuws

Facultatieve
Sponsors

Emotionele reacties DELA medewerkers en directie op aantijgingen

25 mei 2014

De beschuldigingen van slordig cremeren en asvermenging, zoals zaterdag openbaar gemaakt door NRC, is de DELA directie en medewerkers niet in de koude kleren gaan zitten. Naast het officiƫle persbericht van DELA waarin de aantijgingen werden ontkend volgende een open brief van geƫmotioneerde medewerkers van crematorium Maaslanden. Lees de brief hieronder.

Open brief medewerkers crematorium Maaslanden

24-05-2014

Geachte heer Logtenberg en mevrouw Rosenberg,

Vandaag heeft u ons in NRC beschuldigd van misstanden in ons crematorium. U stelt dat wij slordig cremeren en dat asvermenging plaatsvindt. U heeft ons daarmee publiekelijk aan de schandpaal genageld. Daarmee stelt u dat wij de Wet overtreden en respectloos omgaan met overledenen. U heeft ons daarmee in onze ziel geraakt, onrust onder onze leden en leed onder nabestaanden veroorzaakt.

U bent donderdag in ons crematorium geweest, en alleen mevrouw Rosenberg wilde de ovenruimte wel even zien. Vijf minuten is er gekeken. En voor de rest baseert u zich op beweringen die zijn onderzocht, maar onvoldoende gegrond zijn gebleken. Er was ruzie in ons team, dat is waar. Er was een incident en om de ruzie te beslechten zijn over en weer beschuldigingen geuit. Ontoelaatbaar, inderdaad. Alle documenten daarover heeft u. Wij zijn daarin volledig open en transparant geweest.

Maar om nu op grond daarvan te spreken van misstanden en te stellen dat wij slordig cremeren, gaat veel en veel te ver. Was een dag met ons meegelopen, had echt gekeken hoe wij ons werk doen, had zelf gecontroleerd hoe wij de protocollen naleven. Dat heeft u allemaal niet gedaan. En toch veroordeelt u ons. NRC onwaardig om ons publiekelijk te vernederen en groot leed te veroorzaken.

Alle andere journalisten van Nederland nodigen wij bij deze uit om uw werk over te doen. Niet vanachter een bureau, maar bij ons in de praktijk.

Alle medewerkers van crematorium Maaslanden

Directievoorzitter Edzo Doeve verontwaardigd

Ook directievoorzitter Doeve laat via Twitter zijn ongenoegen blijken:


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaar



Nee, ga verder >