nieuws

Facultatieve
Sponsors

Begraafplaats De Nieuwe Ooster genomineerd voor Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap.

15 mei 2014


De Nieuwe Ooster is als begraafplaats en crematorium van de gemeente Amsterdam onderdeel van stadsdeel Oost. De afgelopen jaren werden het Rijksmonumentale park en de gebouwen gerestaureerd en vernieuwd. De vernieuwing omvat verschillende deelprojecten.

De jury roemt het enthousiasme en doorzettingsvermogen van directeur Marie-Louise Meuris waardoor zij de continuïteit en het kwaliteitsniveau van het gecompliceerde en langdurige project hoog wist te houden. Nu de projecten bijna klaar zijn heeft De Nieuwe Ooster een prachtige vormgegeven urnentuin en keldergraven, een gemeentelijk uitvaartcentrum, Islamitisch grafvak, het crematorium is vernieuwd en er is een bijzonder ritueel als afsluiting van een crematie plechtigheid.

De Gouden Piramide is de jaarlijkse Rijksprijs voor inspirerend opdrachtgeverschap in de architectuur, stedenbouw, landschapsarchitectuur, infrastructuur en ruimtelijke ordening. De Rijksprijs wordt toegekend naar aanleiding van een project waarvan de totstandkoming en het eindresultaat toonbeeld zijn van bijzondere de rol die de opdrachtgever bij het ontwerp- en bouwproces kan spelen. Uit 83 inzendingen door heel Nederland zijn 5 genomineerden overgebleven. De Nieuwe Ooster vind de nominatie een grote eer en een kroon op het werk van vele jaren.

Aan de projecten op De Nieuwe Ooster werkten mee: Karres en Brands landschapsarchitecten, Bierman Henket architecten, Atelier PUUUR, Kerssen Graafland architecten en Ingenieurs Bureau Amsterdam.

Op 4 juni houdt De Nieuwe Ooster tussen 18 en 21.00 uur open avond.


Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >