nieuws

Facultatieve
Sponsors

Een ecologisch, Fair Trade verantwoorde uitvaart(kist)

Samenwerking Yarden & van Proosdij en Green Coffins

30 augustus 2011


Delft- Het in Delft gevestigde Yarden & van Proosdij Uitvaartzorg is een samenwerking aangegaan met Green Coffins, een vertegenwoordiging van Fair Trade uitvaartkisten. Dit bedrijf uit Katwijk is het enige door de WFTO gecertificeerde bedrijf dat Fair Trade Eco uitvaartprodukten op de markt brengt.

De uitvaartkisten van Green Coffins zijn volgens Bert van Proosdij, van Yarden & van Proosdij uitvaartzorg gemaakt van ecologisch verantwoord geteelde gewassen zoals bamboe, wilde ananas en bananenblad. Bij de produktie worden geen metalen of schadelijke stoffen toegevoegd, waardoor de kisten volledig biologisch afbreekbaar zijn. Zowel bij crematie alswel begrafenis komen er geen schadelijke stoffen vrij.

Naast de traditionele kisten die Yarden & van Proosdij aanbiedt is deze uitbreiding van het assortiment welkom. Het biedt nabestaanden een ruimere keuze en biedt ze de kans voor Fair Trade te gaan. Omdat het milieu en maatschappelijk verantwoord leven en werken Yarden & van Proosdij aan het hart gaat zijn wij blij dat deze samenwerking tot stand is gekomen.

De WFTO(World Fair Trade Organization houdt toezicht op een eerlijke prijs die de producenten (veelal arme boeren, uit de Aziatische regio) een eerlijke prijs krijgen voor de door hun, met de hand gemaakte uitvaartkisten. Hierbij geeft Fair Trade de garantie dat bij de producering van de uitvaartkisten geen gebruik van kinderarbeid wordt gemaakt De samenwerking van Yarden & van Proosdij en Green Coffins brengt een betere wereld een heel klein stukje dichterbij. De prijzen van de Fair Trade Kisten zijn relatief laag bij Yarden & van Proosdij. Bert van Proosdij: “Wij hanteren dezelfde prijsstelling die door de WFTO zijn vast gesteld. Zo weten wij zeker dat wij een kleine bijdrage leveren aan ondersteuning van de allerarmste, de telers en de makers van de kisten. Wij verzorgen uitvaarten van Yardenleden maar staan ook klaar voor een ieder met een willekeurige uitvaartverzekering. Ook diegene zonder uitvaartverzekering worden bij Yarden & van Proosdij op dezelfde professionele wijze bijgestaan”.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >