nieuws

Facultatieve
Sponsors

Zorgen over onderhoud Utrechtse begraafplaatsen

15 augustus 2011


Stockfoto: BDK Media

De lokale fractie van het CDA in Utrecht wil dat de gemeente een streefniveau qua onderhoud van de begraafplaatsen openbaar maakt. Aan de hand van dat streefniveau kan de gemeente eventueel afgerekend worden op de prestaties van het onderhoud, dat meldt Utrecht.Nieuws.nl.

De partij komt met dit idee nadat er in de afgelopen weken klachten zijn binnengekomen over situatie op begraafplaats Tolsteeg. De partij zegt dat het niet primair een taak van de overheid is, maar vindt dat het niet zo kan zijn dat begraafplaatsen verwaarloosd worden. Het CDA wil verder dat er een centraal meldpunt komt waar mensen terecht kunnen met klachten over het onderhoud.

De laatste weken komen er bij meerdere gemeentes klachten binnen over het onderhoud van begraafplaatsen. Mensen klagen vaak over het onkruid en het gras dat soms wel een halve meter hoog is. De natte zomer zorgt ervoor dat het groen veel sneller groeit dan doorgaans het geval is. Daardoor kan het zijn dat het reguliere onderhoudsschema, dat in andere jaren voldoende was, nu niet voldoende is om het groen op het gewenste niveau te houden. Gezien de verwachtingen voor de komende weken (na heel veel nattigheid eindelijk zon) zal het groen de komende tijd waarschijnlijk hard blijven aangroeien.

Heeft u op dit moment een
uitvaartondernemer nodig?

Bel nu: 088 605 1219
Dag en nacht bereikbaarNee, ga verder >